Ga naar hoofdinhoud

LEM opent productievestiging in Bulgarije

LEM, leverancier van oplossingen voor het meten van elektrische parameters, heeft plannen aangekondigd voor het openen van een nieuwe fabriek in Sofia, Bulgarije. In de eerste fase zullen hier vijftig nieuwe banen worden gecreëerd. De bedoeling is dat productie in Sofia al in oktober 2013 aanloopt. LEM doet een eerste investering van 1,6 miljoen euro voor het opzetten en inrichten van de fabriek.

Het opzetten van de nieuwe fabriek in Bulgarije betekent een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van het bedrijf. In eerste instantie zal de productie een vloeroppervlak van 4.500 m2 beslaan. Daarnaast heeft het bedrijf plannen om in deze nieuwe vestiging een belangrijk deel van de toekomstige groei te verwezenlijken.

Met de nieuwe fabriek wordt voldaan aan de voortzetting van een lange-termijn strategie die LEM al in 2004 heeft geïnitialiseerd. Het openen van de fabriek in Bulgarije verhoogt de productiecapaciteit dicht bij LEM’s Europese afnemers.

De activiteiten van de vestigingen in Genève en Machida (Japan) zullen opnieuw worden bezien. In Zwitserland zullen de investeringen in R&D en marketing worden voortgezet, met de nadruk op het ontwikkelen van producten die een hoge complexiteit en hoge nauwkeurigheid combineren voor wereldwijde marktsectoren. In lijn met de benadering om regionale markten vanuit locale bronnen te bedienen, zal de vestiging in Machida zich concentreren op de Japanse markt.

De producten van LEM worden in Nederland op de markt gebracht door LEM Belgium in Humbeek (B) en de firma Wesemann Elektrotechniek in Rotterdam.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven