Ga naar hoofdinhoud

Lantaarnpaal laadt elektrische auto op

Energiebedrijf Eneco en fabrikant van aluminium lichtmasten Sapa Pole Products presenteren dinsdag 6 december het allereerste oplaadpunt voor elektrische auto’s dat eenvoudig in een standaard lichtmast kan worden ingebouwd. Deze ‘oplaadlantaarnpaal’ kan veel potentie hebben: In een stad als Rotterdam staan alleen al 100.000 lichtmasten. In veel gevallen zijn de benodigde parkeerplaatsen al naast de lantaarnpaal aanwezig.

Op dinsdag 6 december is er een persbijeenkomst in de lichtmastfabriek van Sapa te Drunen, daar worden de paal met de naam NRGSPOT-Light en het bijzondere verhaal erachter aan de pers getoond. Tijdens een rondleiding door de fabriek wordt duidelijk welke minimale aanpassingen nodig zijn om van een gewone lichtmast een oplaadlantaarnpaal te maken.
 
Ook is een elektrische auto aanwezig die aan de lantaarnpaal wordt opgeladen en zijn er deskundigen van Eneco, Sapa en industrieel ontwerpbureau Mango aanwezig. Dat bureau slaagde er in om in de beperkte beschikbare ruimte de oplaadunit in de lichtmast te integreren. Door de modulaire bouw kan het aantal oplaadpunten snel worden uitgebreid tegen lage kosten.

De oplaadlantaarnpaal wordt donderdag 8 december voor het eerst aan het publiek getoond op de beurs voor Verkeer Mobiliteit 2011 in Expo Houten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven