Ga naar hoofdinhoud

KWx geselecteerd als GE Channel Partner

KWx is geselecteerd als Channel Partner van GE (General Electric) voor een tweetal productgroepen van GE Measurement & Control, namelijk GE Inspection Technologies en GE Sensors & Measurement. KWx kan hiermee invulling geven aan de toenemende vraag naar producten en expertise op het gebied van preventief meten en herleidbaar kalibreren in industrie en offshore.

Voor KWx is de selectie door GE een volgende stap in een gestage ontwikkeling als leverancier van industriële meetapparatuur. KWx ziet de samenwerking met GE als kwalificatie voor de Champions League, een bekroning op de gerealiseerde marktposities in bijvoorbeeld installatietesters, Power Quality en thermografie.

Met een merk als GE voegt het bedrijf behalve producten ook expertise in vakgebieden als NDO, (veld)kalibratie en drukmeting toe. Het speelveld wordt groter maar als basis blijven kennis, flexibiliteit en enthousiasme. Gebruikers kunnen bij KWx ook terecht voor kalibratie en service van de apparatuur:.

Leveringsprogramma
GE Inspection Technologies biedt onder andere oplossingen voor NDO (Niet Destructief Onderzoek) door middel van ultrageluid. Met deze techniek kunnen wanddiktes worden gemeten en insluitingen in materialen worden gevonden en geanalyseerd. Toepassing van deze NDO technieken zijn te vinden in verschillende sectoren zoals olie- en gaswinning, transport, energie en lucht- en ruimtevaart. Het doel is om de ‘asset intergrity’ gedurende de gehele levenssyclus te waarborgen. Een van de andere productlijnen betreft het meten van hardheid van materialen.

Uit het pakket van GE Sensors & Measurement krijgt KWx de vertegenwoordiging van de productlijn ‘Druk’, ook wel bekend onder de brandnaam GE Druck. Dit betreft een uitgebreid pakket aan apparatuur voor het meten van druk en niveau.

Een voorbeeld is de nieuwe GE Druck DPI620 Genii proceskalibrator (foto), waarmee processignalen kunnen worden gekalibreerd en gesimuleerd. Het instrument heeft volledige HART en Foundation Fieldbus functionaliteit aan boord. Naast draagbare instrumenten biedt GE Sensors & Measurement ook druksensoren voor permanente installatie.

GE en KWx
GE Measurement & Control is ontwikkelaar en producent van geavanceerde sensortechniek, besturing en conditiebewaking. Met het hoofdkantoor in Boston (USA) heeft dit bedrijf, onderdeel uit van GE Oil & Gas, meer dan veertig vestigingen in 25 landen en maakt.

KWx is voortgekomen ontstaan uit de afdeling Test- en meetinstrumenten van ABB. Van origine is het bedrijf thuis in elektrotechnische meetapparatuur zoals installatietesters, apparatentesters en Power Quality Analysers. In de loop der jaren is de afdeling gegroeid door het opnemen van producten van leveranciers als Chauvin Arnoux, Flir en Metrel. KWx heeft een eigen afdeling voor merkonafhankelijke kalibratie van meetapparatuur en verzorgt behalve elektrotechnische kalibraties ook kalikbraties van apparatuur als druk- en temperatuurmeters en momentsleutels.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven