Ga naar hoofdinhoud

KSB viert 140 jarig bestaan

Op 18 september jongstleden bestond pompen- en afsluiterproducent KSB 140 jaar. In 1871 startten de oprichters Johannes Klein, Friedrich Schanzlin en Jakob August Becker samen met twaalf medewerkers op een deel van het huidige bedrijfsterrein in Frankenthal de productie. Met meer dan 15.000 medewerkers, productielocaties in alle continenten en een jaaromzet van circa twee miljard euro, behoort KSB tegenwoordig tot één van de marktleidende producenten van pompen en afsluiters.

De ontwikkeling van innovatieve technologie begon aanvankelijk met de boilerpomp van Johannes Klein. Deze werd gevolgd door afsluiters en pompen voor een breed scala aan toepassingen. Door overname van verschillende Duitse bedrijven in hetzelfde werkgebied, groeide KSB gestaag.

Daarnaast werden reeds in de 50-er en 60-er jaren van de vorige eeuw productielocaties opgezet in Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Dankzij het netwerk van verkooppunten en fabrieken, was de pompenfabrikant voorbereid op de verdere economische internationalisering.

Sinds 1964 behoort het meerderheidsaandeel toe aan de KSB Stichting, die als non-profit instelling werd opgericht in 1887. De Nederlandse dochteronder-neming KSB Nederland bestaat sinds 1958 en is gevestigd in Zwanenburg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven