Ga naar hoofdinhoud

KSB neemt Deense pompproducent over

KSB heeft in februari tachtig procent van de aandelen van T. Smedegaard A/S uit Kopenhagen overgenomen. De in 1942 opgerichte onderneming met ongeveer tachtig medewerkers is producent van circulatiepompen die met name in verwarmingsinstallaties worden toegepast.

T. Smedegaard A/S heeft twee productielocaties in Denemarken en Zwitserland en vestigingen in Groot-Brittannië en Zweden. “Met de overname versterken we ons leveringsspectrum bij projecten op het gebied van verwarming, luchtbehandeling en klimatisering”, licht Dr. Wolfgang Schmitt, voorzitter van de raad van bestuur van KSB, toe. Hiertoe worden de circulatiepompen van Smedegaard in het KSB-portfolio geïntegreerd.

De in Kopenhagen (DK) en Beinwil am See (CH) geproduceerde pompen completeren het totale aanbod van KSB op het gebied van gebouwentechniek. Met de overname verzekert KSB zich bovendien van technologie, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de stijgende vraag naar energie-efficiëntie bij circulatiepompen. De producten kunnen nu via de verkooporganisatie van KSB ook een veel bredere klantenkring bereiken.

Voormalig eigenaar Sören Smedegaard blijft verbonden aan het bedrijf en zal zich met twee andere directeuren concentreren op de verkoop. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven