Ga naar hoofdinhoud

Kroon-Oil levert bijdrage aan Autotechnisch Onderwijs

Smeermiddelenproducent en specialist Kroon-Oil (Almelo) is benaderd door de stichting Timloto om een samenwer-king te starten met als doel het vergroten van de kennis op het gebied van smeermid-delentechniek binnen het Autotechnisch Onderwijs. Als eerste aanzet heeft de technisch adviseur van Kroon-Oil, Tom Bruggeman een presentatie gegeven voor diverse docenten van de stichting.

Timloto staat voor Technische Informatica Motorvoertuigen Leerweg Open Technisch Onderwijs. Dit is een samenwerking tussen docenten motorvoertuigen-techniek gericht op het leveren van een bijdrage aan het autotechnische onderwijs, door noodzakelijke informatie en kennis beschikbaar te stellen aan leerlingen en leraren. De docenten van Timloto organiseren regelmatig bijeenkomsten met professionals om de kennis van de docenten aan te vullen. De opgedane kennis wordt vertaald naar leermiddelen die via vrije (Open Source) software beschikbaar worden gemaakt voor de (onderwijs)gemeenschap. De stichting richt zich op internationale autotechniek opleidingsinstituten en de website www.timloto.org is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans. 

De heer Ep Gernaat, projectcoördinator van de stichting: “In het Autotechnisch Onderwijs is het vak smeermiddelentechniek enigszins op de achtergrond geraakt. Dit is niet terecht, want het gebruik van de juiste olie is van essentieel belang voor het functioneren van een voertuig. Kennis hiervan is nodig en die zijn wij gaan zoeken. Wij waren erg onder de indruk van de website van Kroon-Oil en hebben contact met hen opgenomen. Op de website www.kroon-oil.com kunnen studenten snel en gemakkelijk de juiste informatie vinden die zij nodig hebben om smeertechnische problemen op te lossen. Kroon-Oil was zeer bereid om ons van informatie te voorzien. Momenteel werken we samen aan de ontwikkeling van een smeermiddelenmatrix met informatie en lesbrieven over verschillende smeertechnische onderwerpen. Deze onderwijsmatrix moet studenten en docenten de mogelijkheid gaan bieden om op een leuke, interactieve manier kennis van de smeermiddelentechniek op te doen.” 

Jaren geleden is Kroon-Oil gestart met online smeeradvies. Via de adviesdatabase kan iedereen gemakkelijk en snel een compleet smeeradvies voor elk type voertuig opvragen, op basis van kenteken of voertuiggegevens. Deze adviesdatabase is op verschillende manier te raadplegen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven