Branche nieuws

Kramp fuseert met Deense Grene

Kramp en Grene, twee van Europa’s grootste technische groothandels in onderdelen en service voor de agrarische industrie, bundelen hun krachten. De twee ondernemingen vullen elkaar aan zowel in assortiment als geografisch. De gefuseerde onderneming wordt straks marktleider in vele landen met een omzet van 625 miljoen euro in 22 Europese landen. De fusie zal significante synergievoordelen opleveren, aldus de directies van beide ondernemingen. De service aan klanten is bij zowel Kramp als bij branchegenoot Grene per land georganiseerd en dat blijft ook zo.

Grene is op basis van hetzelfde businessmodel als Kramp marktleider in Scandinavië, de Baltische staten en Polen. De twee bedrijven zijn via een joint-venture al enkele jaren samen actief in Rusland. Voor de in totaal bijna 2400 medewerkers heeft de integratie geen gevolgen. Door de krachtenbundeling groeit het assortiment aanzienlijk en kunnen klanten binnenkort uit meer dan 700.000 producten kiezen.

De nieuw ontstane schaalgrootte maakt een verdere verbetering mogelijk van serviceconcepten, online ordering en technische ondersteuning. Door het uitbouwen en versterken van bestaande marktposities en het starten van nieuwe activiteiten in Oost- en Zuidoost-Europese markten moet de nieuwe combinatie rond 2017 uitkomen op een omzet van circa een miljard euro.

De voorgenomen fusie is voorgelegd aan de Ondernemingsraden van beide ondernemingen en de mededingingsautoriteiten in Polen en Rusland. Naar verwachting wordt de transactie nog voor het einde van het jaar afgerond.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven