Ga naar hoofdinhoud

Koning & Hartman biedt alternatief voor Citect

Koning & Hartman is per 1 januari gestopt met de distributie van Citect Scada software. Met MAPS (Mitsubishi Adroit Process Suite) biedt het huis echter een uitstekend alternatief dat de gebruiker een open platform met de nieuwste mogelijkheden biedt.

MAPS Scada is een samenwerkingsverband tussen Adroit Scada en Mitsubishi Electric. MAPS gaat uit van het zogenaamde ‘One Tool, One Platform’-principe, dat wil zeggen dat het pakket zowel Scada, PLC-code als de bijbehorende documentatie verzorgt. Deze combinatie zorgt ervoor dat elk onderdeel van uw systeem up-to-date blijft.

MAPS is bovendien hardware onafhankelijk: alle drivers voor alle merken PLC’s zijn standaard aanwezig. Het pakket is object-geörienteerd, volledig op basis van .NET-technologie en biedt scripting in C# of VB.NET. Verder biedt het pakket geïntegreerde E-mail/SMS functionaliteit en eeenvoudige communicatie met databases.

Koning & Hartman zal in 2013 een aantal specifieke MAPS SCADA trainingen organiseren. Meer informatie hierover is te vinden op de Koning & Hartman website.

Hoe verder met Citect?
De bewerking van de Nederlandse markt voor Scada-producten van Citect wordt sinds 1 januari volledig door Schneider Electric gerealiseerd . Met de aankomende nieuwe release van Scada en Historian zal er geen (functioneel) verschil meer bestaan tussen de reeksen Citect en Vijeo Citect.

De Scada-oplossingen gerelateerd aan deze twee reeksen zullen met ingang van het nieuwe jaar voor de Nederlandse markt worden verkocht en ondersteund door Schneider Electric onder de naam Vijeo Citect. De ondersteuning en support op bestaande Citect Scada applicaties blijft van toepassing en zal door Schneider Electric verzorgd worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven