Ga naar hoofdinhoud

Kleinste hogedruk-luchtpomp

Murata heeft een superklein hogedruk luchtpomp ontwikkeld dat geschikt is voor veel toepassingen in huishoudelijk apparatuur. Met afmetingen van slechts 20 x 20 x 1,85 mm is de piëzo-elektrisch aangedreven miniatuurluchtpomp de kleinste pomp in de markt.

De MZB1001 ‘microblower’ is voorzien van een piëzo-elektrisch membraan dat gaat trillen als een sinusspanning wordt aangesloten. Door deze trillingen wordt er lucht in de luchtpomp gezogen en door een spuitmondje weer uitgeblazen.
 

’s werelds kleinste hogedruk luchtpomp met piëzo-elektrische technologie (afbeelding: Murata Europe)

De luchtpomp kan een luchtstroom tot 0,8 liter per minuut bij een druk van 1,5 kPa produceren wanneer er een sinusspanning van 15 V(top – top) met een frequentie van 25 kHz wordt aangesloten. Het membraan is geoptimaliseerd voor gebruik bij frequenties tussen 24 en 25 kHz, deze frequenties liggen tevens boven het hoorbereik van de mens.
 
Doordat de luchtpomp in staat is om kortstondig een hogedruk luchtflow te creëren, zullen typische toepassingen in verstuivers en luchtverfrissers zijn. De luchtpomp verbruikt doorgaans slechts 0,2 W. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven