Ga naar hoofdinhoud

Keynotes tijdens vakbeurs Elektrotechniek

Aart van Gelder en Jan van den Hoff, beiden gelieerd aan brancheorganisatie Uneto-VNI, verzorgen tijdens de vakbeurs Elektrotechniek (georganiseerd door VNU Exhibitions) keynote sessies over respectievelijk de onderwerpen BIM en zonne-energie. De keynote van Van den Hoff heeft als onderwerp ‘Zonne-energie: wie niet in zonne-energie gelooft, moet er eens in gaan liggen’. Wij wilden wel, maar we moesten voor de zon wel mooi het internet op!

De keynote van Aart van Gelder (ex-topman van Imtech en binnen Uneto-VNI verantwoordelijk voor de invoering van BIM) heeft als titel ‘BIM als opmaat naar ketenintegratie’. Hij geeft zijn keynote op dinsdag 4 oktober van 13.00 u tot 14.00 u in de Croesezaal van de Jaarbeurs.

In het Bouw Informatie Model (BIM) worden alle gegevens in het ontwerp-, bouw- en beheerproces volledig geïntegreerd in een driedimensionaal gebouwmodel. Dat gebeurt door alle bouwpartners –architect, adviseur, aannemer, installateur- te laten ontwerpen in hetzelfde 3D-model. Hierdoor is het mogelijk om de vaak hoge faalkosten in de bouw terug te dringen. BIM is een uitstekende tool voor optimaal Asset Management in de exploi-tatie- en onderhoudsfase.

Zonne-energie
Van den Hoff is voorzitter van de vakgroep Klimaat- en Duurzame Tech-nieken van Uneto-VNI en directeur van Van den Hoff Installatiebedrijf. Hij geeft zijn visie op duurzame energie in het algemeen en zonne-energie in het bijzonder. Hij staat op woensdag 5 oktober van 13.00 u tot 14.00 u in de Croesezaal.

Steeds meer consumenten en zakelijke opdrachtgevers zien brood in zonne-panelen, zo blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche. De branche moet daarom niet afwachten, maar in beweging komen. Tijdens zijn keynote gaat hij verder in op zonnepanelen en duurzame energievoorziening, de rol van de overheid en subsidieregelingen, kennis en kunnen van zonne-energie, Uneto-VNI en zonne-energie en samenwerking.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven