Ga naar hoofdinhoud

Kennisoverdracht op vakbeurs IA&D

‘De evolutie van het F-16 onderhoud’ is één van de onderwerpen die uitgebreid besproken worden op In-dustrial Automation & Drives. De vakbeurs, die van 2 tot en met 5 oktober in de Jaar-beurs in Utrecht wordt ge-houden, heeft een kennis-programma met workshops, masterclasses en praktijk-cases. Deze worden gegeven op één van de drie kennis-centra, waar tevens volop ruimte is voor netwerken. Het programma is opgebouwd rond de thema’s onderhoud, veiligheid en energie-besparing.

Wie zich registreert voor het evenement kan aangeven welke workshops, masterclasses en praktijkcases hij of zij wil bijwonen. Op de site van Industrial Automation & Drives staat vanaf half augustus het volledige kennisprogramma.

Verdeeld over vier dagen zijn bijna honderd workshops, masterclasses en klantlezingen geprogrammeerd. Er is gekozen voor niet alledaagse in-valshoeken.

Energiebesparing
Hoe zit het bijvoorbeeld met energiebesparing in het vervoersysteem van Masdar City in Abu Dhabi? Het gaat hier om de eerste wereldwijde appli-catie van automatische taxi’s die over een eigen baan rijden. Ook in het kader van energiebesparing verzorgt Vanderlande Industries een masterclass over de volgende generatie transportsystemen (foto).

Onderhoud
Een specialist van de NAM vertelt over geavanceerd analyses in operaties en onderhoud van het Groningen gasveld. Op basis van de grote hoeveel-heid informatie over een groot aantal opslagsystemen worden de opera-tionele- en onderhoudsroutines geoptimaliseerd.

De Koninklijke Luchtmacht verzorgt een lezing over de evolutie van het onderhoud aan de F-16. Het eigen onderhoudsconcept toe is gebaseerd op dat van de United States Air Force, maar vertaald naar Nederlandse spe-cificaties.

Programma Safety
Arcadis verzorgt een masterclass met als titel ‘Veiligheidbewustzijn in plaats van regeltjes’. Mr. Michael Gerrits, advocaat intellectueel eigendom van Van Diepen Van der Kroef Advocaten geeft een master class over de juridische aspecten rondom industriële veiligheid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven