Ga naar hoofdinhoud

Kennisdagen 2011

Onder de noemer ‘Kennis, kunde en contact’ organiseert ISA Europe een centraal ontmoetingspunt voor industriële automati-seerders in de Benelux, Kennisdagen 2011 . De kracht van het evenement schuilt in de eenvoud: geen grote en dure stands en geen opdringerige verkopers, maar praktijkgerichte lezingen en gezellige ontmoetingspunten, gegroepeerd rondom Het Kennisplaza. De belangrijkste thema’s van de derde editie van de Kennisdagen zijn SCADA en MES.

De kennisdagen zijn bedoeld voor professionele industrieel automati-seerders die op zoek zijn naar oplossingen voor kwaliteitsverbetering, kostenbesparingen en hogere efficiency. Te denken valt aan het optimaliseren van productieprocessen en ‘intelligente’ besturings- en niformatiesystemen. Als doelgroep noemt de ISA managers, hoofden Technische dienst, productieleiders, groepsleiders, hoofden ICT en software engineers.

De Kennisdagen 2011 worden gehouden op dinsdag 29 en woensdag 30 maart 2011, beide dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur. Locatie is Congrescentrum De Reehorst te Ede, op loopafstand van station Ede-Wageningen. De toegang is gratis en ISA zorgt ook nog eens voor de drankjes en de lunch.

ISA
De ISA werd in 1945 opgericht als de Instrument Society of America. De oorspronkelijke doelstelling van de vereniging was het bevorderen van de kennis en wetenschap rondom de theorie, het ontwerp, de productie en het gebruik van meet- en regelinstrumentatie in diverse takken van wetenschap en industrie.

Anno 2011 staat ISA voor International Society of Automation, waarmee duidelijk is dat het inmiddels om een wereldwijde organisatie gaat (28.000 leden in ruim honderd landen) die zich met het hele traject van meten en regelen tot complete automatiseringssystemen bezig houdt. De huidige missie van de ISA is drieledig:

  • het maximaliseren van de productiviteit van haar leden en van andere beoefenaars en organisaties wereldwijd, teneinde de wetenschap, technologie en aanverwante kunde rondom instrumenten, systemen en automatiserig in alle industrie”en en toepassingen te bevorderen en toe te passen
  • het identificeren en bevorderen van zich ontwikkelende technologie”en en toepassingen and applications.
  • het ontwikkelen en opstellen van een brede variëteit aan waardevolle informatieproducten en diensten aan de wereldwijde gemeenschap.

In dit laatste kader heeft de organisatie baanbrekend werk verzet en faam verworven met diverse werkgroepen (waarvan S88 en S95 de bekendste zijn) die wereldwijd hebben bijgedragen aan standaardisatie en normalisatie van onder meer definities en structuren van automatiseringssystemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven