Ga naar hoofdinhoud

Kansen voor innovatie tijdens Europort 2013

Europort 2013 heeft een ‘call for papers’ uitgeschreven voor de ‘Advanced Technology Conferences’, één van de activiteiten tijdens deze vakbeurs voor de maritieme en offshore sectoren. De organisatoren nodigen nationale en internationale spelers uit hun meest innovatieve ideeën voor complexe schepen te presenteren. Daar waar de reguliere scheepsbouwmarkten stagneren, bieden deze nichesegmenten kansen op groei.

Nederland is bekend om de maritieme kennis, hoogwaardige technologie en innovatieve scheepswerven. Hierdoor is Europort al jaren een belangrijk podium voor technologie, met een sterke focus op complexe ‘special purpose’ schepen. De editie 2013 vindt plaats van 5 tot en met 8 november in Ahoy Rotterdam. Negen maanden voor de beurs is bijna 90% van de beschikbare ruimte gereserveerd.

Behalve de Advanced Technology Conferences biedt de vierdaagse beurs een uitgebreid congres- en kennisprogramma onder het centrale thema ‘Pioneers in Maritime Technology’. Naar verwachting presenteren zich komende editie meer dan duizend exposanten, onder meer in nationale paviljoens uit China, Finland, Frankrijk, Zuid Korea, USA, Polen, Roemenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Call for papers
De ‘Advanced Technology Conferences’ worden georganiseerd in samenwerking met Holland Marine Equipment (HME). Ze bestaan uit een serie korte, dynamische workshops, waarin bezoekers worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in maritieme technologie. Iedere workshop focust zich op een specifiek maritiem segment met sessies over megajachten, marineschepen, werkschepen, offshore, binnenvaart en constructieschepen.

Aanmeldformulieren kunnen worden gedownload vanaf de webiste. Iedere presentatie mag niet langer zijn dan 20 minuten en dient zich te richten op zowel innovatie als de toepasbaarheid daarvan. Inzendingen moeten worden ingestuurd voor 1 juni 2013 en worden door een onafhankelijke jury getoetst op de volgende onderdelen: aansluiting bij het workshop thema, technologische vernieuwing, marktpotentieel en originaliteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven