Ga naar hoofdinhoud

Kalibratie van driefasen meetinstrumenten

Nieaf-Smitt is behalve producent van test- en meetapparatuur ook dienstverlener op het gebied van kalibratie en reparatie. Voor laagspanningsapparatuur bestond dit aanbod al enkele jaren, nu kan het bedrijf ook driefasen meetapparatuur kalibreren en repareren.

Het testlaboratorium kan alle merken / soorten van test- en meetinstrumenten voor elektrische waarden kalibreren en, na overleg met de klant, ook eventueel repareren. Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het kalibreren van

  • testapparatuur conform NEN 3140, NEN 1010 en VCA (onder andere laagspanning installatietesters en apparatentesters )
  • klein handmeetgereedschap (multimters, spanningzoekers, stroomtangen en dergelijke) en
  • analyse-apparatuur (power analysers).

Het laboratorium kon bovendien een korte doorlooptijd bieden en in veel gevallen zelfs beschikbare tijdelijke vervangende apparatuur.

Driefasen meetapparatuur

Kalibreren en eventueel repareren wordt nu ook aangeboden voor driefasen meetapparatuur. Hierbij valt te denken aan meetapparatuur voor metingen in energiedistributienetwerken, power analyse apparatuur maar ook meetapparatuur voor harmonischen, waarbij in drie fasen spanningen en stromen worden gemeten.

Tevens bied Nieaf-Smitt de mogelijkheid om meetapparatuur na kalibratie en/of reparatie ook direct te keuren en testen conform NEN 3140 (Arbowetgeving en VCA). Dit geldt uiteraard voor netspanninggevoede meetapparatuur, conform NEN 3140 voorschriften.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven