Ga naar hoofdinhoud

Japans team wint Solar Challenge

Japanse studenten hebben woensdag met hun op zonne-energie rijdende voertuig de World Solar Challenge gewonnen in Australië. Het Nederlandse team van de TU Delft rijdt in de tweede positie. Met de Nuna5 finishen ze vermoedelijk donderdag in Adelaide. Op de derde positie rijdt de Infinium van Amerikaanse studenten van de Universiteit van Michigan.

De World Solar Challenge is een race van 3010 km dwars door Australië voor auto’s die uitsluitend op zonne-energie rijden. De race begon zondag en na een dag stonden de Japanners al aan kop met hun Tokai Challenger. Aan de race voor zonnewagens van Darwin naar Adelaide doen 47 studententeams mee. Het Nuon Solar Team won de afgelopen vier edities van de race.

Ook een team van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool doet mee met hun voertuig, de 21Revolution. De wagen raakte dinsdag echter in de buurt van de Australische plaats Alice Springs van de weg en sloeg over de kop. Het is onduidelijk of het team de zwaar gehavende auto nog heeft weten te repareren om aan het laatste stuk van de race mee te kunnen doen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven