Ga naar hoofdinhoud

IW2010 is ‘fit for the future’

De Industriële Week 2010 in de Jaarbeurs te Utrecht bruist van diverse activiteiten. Het centrale thema ‘Fit for the Future, we know how!’ komt precies op tijd, want eind augustus zijn ondernemers vooral optimistisch over de verwachte productie in de komende drie maanden. En dat is één van de aspecten waarop het producentenvertrouwen is gebaseerd.

Uit gesprekken van de redactie met diverse leveranciers binnen de branche Aandrijftechniek blijkt, dat het de goede kant op lijkt te gaan. De meeste bedrijven hebben een slecht 2009 gehad, maar de seinen staan midden 2010 weer op groen. In de pagina’s van het beursnummer AT-aandrijftechniek nummer 9 zijn alle trends te lezen op het gebied van elektrische aandrijftechniek, besturingstechniek, hydrauliek, pneumatiek en industriële automatisering.

Animo-onderzoek
Potentiële bezoekers van de Industriële Week 2010 zijn positief over de economische ontwikkelingen. De helft heeft concrete investeringsplannen voor producten en oplossingen die dit najaar op dit evenement worden getoond. De Industriële Week, die van 5 tot en met 8 oktober 2010 wordt gehouden, kan rekenen op een groot aantal bezoekers die betrokken zijn bij investerings- of aankoopbeslissingen. Liefst 86% is eind- of medebeslisser in dit proces of speelt een adviserende rol.


Hopelijk wordt de sfeer op Aandrijftechniek 2010 net zo goed als twee jaar geleden (foto: Paul Quaedvlieg)

De beursorganisatie wil met het centrale thema ‘Fit for the Future, we know how!’ een industrie laten zien die fit is voor de toekomst. Concreet onderdeel daarvan zijn de vijf subthema’s zoals energie, milieu, partnership, innovatie en veiligheid. Exposanten krijgen dankzij deze subthema’s de mogelijkheid om hun toegevoegde waarde extra duidelijk naar voren te brengen. Overigens niet alleen binnen hun eigen beurs, maar over de volle breedte van de Industriële Week.

Energiebesparing en milieuzorg
Egbert Stremmelaar, voorzitter van brancheorganisatie Feda, is ervan overtuigd dat de bezoeker de beurzen door het overkoepelende thema nog meer gaat beleven. “Technische specificaties haal je tegenwoordig van internet, maar netwerken en nieuwe ideeën ontwikkelen doe je op de beursvloer. Bezoekers komen op de beursvloer even los van de dagelijkse routine en ontdekken niet alleen nieuwe invalshoeken op het gebied van bijvoorbeeld energiebesparing en milieuzorg, maar ze worden ook verrast door de mogelijkheden van netwerken en kennis vergaren.”

Alle informatie over de beurzen Aandrijftechniek en Industry&Automation is te vinden in de extra dikke beurseditie van AT-aandrijftechniek 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven