Ga naar hoofdinhoud

Internationale conferentie zonnecellen

Deze week verzamelt de top van de zonnecel onderzoekswereld in Leuven voor de tweede editie van de Internationale Conferentie rond Siliciumzonnecellen, een belangrijke wetenschappelijke conferentie rond nieuwe technologieën voor silicium zonnecellen. Het onderzoekscentrum imec, met een langdurige traditie in zonnecelonderzoek, is gastheer van deze tweede editie.

De zonnecelmarkt is de voorbije tien jaar enorm gegroeid en heeft vandaag een jaarlijkse omzet van 35 miljard euro. Het overgrote deel van de zonnecellen die tegenwoordig geproduceerd en geïnstalleerd worden zijn zonnecellen op basis van kristallijn silicium. Naar verwachting zullen ook de komende jaren kristallijn siliciumzonnecellen het grootste marktaandeel behouden. Om de efficiëntie van dit soort zonnecellen te verhogen, hun kost te verlagen, en de duurzaamheid van de technologie te verbeteren is verder onderzoek in dit domein nodig.

Tweede editie
Na het succes van de eerste editie van de conferentie in 2011 in Freiburg (D), zal deze tweede editie in Leuven (B) opnieuw focussen op wetenschap en technologie van geavanceerde kristallijn siliciumzonnecellen en zonnecelmodules. Een internationaal comité met bekende wetenschappers uit bedrijven en onderzoeksinstellingen heeft op basis van de ingezonden resultaten een hoogwaardig wetenschappelijk programma samengesteld met presentaties van vooraanstaande onderzoeksinstellingen, universiteiten en bedrijven uit de zonnecelsector.

Jef Poortmans, voorzitter van de conferentie en directeur van imec’s zonnecelactiviteiten: “Alleen door de combinatie van een grondig wetenschappelijk inzicht en toegepast onderzoek kunnen we verder vooruitgang boeken in kristallijn siliciumzonnecellen. Interactie tussen de verschillende spelers is dus essentieel, en dat is wat deze conferentie doet: de beste wetenschappers uit het veld samen brengen met belangrijke onderzoekers uit de industrie. Imec gelooft in de verdere groei van de zonnecelsector, en wil hieraan bijdragen als gastheer van deze conferentie”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven