Ga naar hoofdinhoud

Interactiviteit, innovatie en inspiratie op Maintenance Next

De 10.221 onderhouds-professionals die een bezoek brachten aan Maintenance Next 2011 zijn enthousiast over de interactiviteit en vernieuwende technologie op de expo. De dynamiek van het maintenance vak was in alle facetten terug te vinden. Bovendien was het beslisserniveau van de bezoekers aanzienlijk hoger dan bij vorige edities. Ahoy Rotterdam, organisator van de technologie- en onderhoudsexpo, voorheen Industrial Maintenance genoemd, is zeer tevreden over de koerswijziging.

André Hooijer, Exhibition Manager van Maintenance Next 2011: “Het aantal bezoekers is weliswaar iets lager dan twee jaar geleden, maar dat is in overeenstemming met de trend die je bij alle technologiebeurzen ziet. Ahoy Rotterdam heeft zich er niet van laten weerhouden om fors te investeren in een nieuw concept. Wij hebben o.a. imposante objecten geplaatst op de Megatech Plaza’s, technologieën van de toekomst laten zien op een Innovatie Route en drie Next Paviljoens en wij hebben een seminarprogramma georganiseerd. Dit alles in nauwe samenwerking met partners uit de onderhoudsbranche. Het expositie-element van Maintenance Next was duidelijk van toegevoegde waarde voor de traditionele vakbeurs.”

Dynamische stands
De interactieve demo’s en inspirerende producten op de stands van de 316 exposanten droegen bij aan de dynamiek van de expo. Als deelnemer van het eerste uur weet Opticon als geen ander dat bezoekers tegenwoordig meer geprikkeld moeten worden met noviteiten. Gerard Jungerling, Directeur Opticon Benelux: “Persoonlijk contact blijft van groot belang, ondanks het veelvuldig gebruik van Internet. Wij zetten beurzen als showroom in en laten bewust toepassingen zien. Activiteit op de stand werkt! Wij hebben wellicht minder leads gescoord dan 20 jaar geleden, maar het zijn kwalitatief betere contacten waar wij zeker ‘Next business’ van verwachten.”

Interactiviteit, innovatie en inspiratie op Maintenance Next 2011

Peter Kwekkeboom, Senior Maintenance Consultant van Spie Nederland BV kan dit beamen. “Bezoekers waren serieuzer en toonden veel interesse voor de innovaties op onze stand.” De speciaal door de organisatie aangestelde Performance Manager en het beursboekje Next Level dat de voorbereiding op een succesvolle beursdeelname beschrijft, lijken te hebben bijgedragen aan meer activiteit op de stands.

Passie voor techniek
Tijdens het openingsdebat met bijdragen van Jeroen van der Veer, voorzitter van Platform Bèta Techniek en voormalig CEO van Koninklijke Shell Nederland, Martin van Pernis, president van Kivi Niria en voormalig CEO van Siemens Nederland, en Renée Bergkamp, directeur-generaal van het Ministerie van ELI werd duidelijk dat het onderhoudsvak sexier gemaakt mag worden en dat de onderhoudssector meer trots zou mogen uitstralen.

Op Maintenance Next 2011 werd de basis gelegd om passie voor techniek tot uitdrukking te brengen. De toepassing van nieuwe technologieën als voice activation, telemaintenance en augmented reality in de onderhoudssector waren live te bewonderen, evenals een 3D Printer, de Qugo, C-Quester 2, het PRT-voertuig, BioVest en elektrisch rijden. Vanaf de expo werd actief getwitterd door exposanten en bezoekers en ook op linked-in werd volop gediscussieerd.

De volgende editie van Maintenance Next is van 16 t/m 18 april 2013.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven