Ga naar hoofdinhoud

Innovaties en duurzame mobiliteit op Bustech 2012

Nederland maakt de komende jaren een omschakeling naar duurzame mobiliteit. Met name in de openbaar vervoersector krijgen duurzame oplossingen veel aandacht van politiek en media. Innovaties op dit gebied zijn essentieel voor het bestrijden van klimaatverandering. De aandacht van de gezamenlijke overheden voor duurzaam aanbesteden gaat de komende tijd dan ook een enorme vlucht nemen en creëert daarmee kansen voor nieuwe voertuigtechnieken richting zero emission. BusTech brengt innovaties en duurzame mobiliteit samen op 14 en 15 november in Vijfhuizen.

BusTech 2012 biedt een totaaloverzicht van duurzame oplossingen voor de bussector, allemaal onder één dak. Variërend van producenten van bussen met verschillende aandrijftechnologieën (onder andere elektrisch, hybride, waterstof, gas, Euro 6) tot leveranciers van fleet management systemen, airconditioning, banden en navigatieapparatuur.

Conferentie
In samenwerking met de adviescommissie wordt een hoogwaardig conferentieprogramma samengesteld rond de thema’s duurzaam aanbesteden, duurzame voertuigtechnieken en energie.
De adviescommissie bestaat uit o.a.:

  • Albert Lusseveld, consultant duurzame mobiliteit, IvDM
  • Jasper Willems, beleidsadviseur, KNV
  • Gerard van Kesteren, programmamanager, KpVV
  • Gertjan Koornneef, projectmanager hybride en elektrische voertuigen, TNO

Case Shenzhen: eBUS goed voor 4 miljoen kilometer
De Chinese miljoenenstad Shenzhen, grenzend aan Hong Kong, schakelt volledig over op elektrisch vervoer. Ruim 200 bussen van het type eBUS-12 zijn inmiddels ingezet voor stadsvervoer en zijn samen goed voor ruim 4 miljoen kilometer vervoer. De bussen zijn gebouwd door het bedrijf BYD (Build Your Dreams) en kunnen 250 kilometer elektrisch rijden. Yongping Chen van BYD Auto Europe vertelt op 15 november meer over deze innovatieve bus en de revolutionaire implementatie in het stadsvervoer in Shenzhen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied en schrijf u nu alvast in voor één of beide conferenties om zeker te zijn van een plek. Meer informatie over BusTech 2012 is hier te vinden. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven