Ga naar hoofdinhoud

Innovatie en matchmaking op ESEF

Naast een compleet expositieaanbod van ongeveer 500 toonaangevende leveranciers, wordt komende ESEF extra aandacht besteed aan innovatie binnen de maakindustrie. Zo wordt er een kennis- en innovatieplein gerealiseerd waar kennispartners en specialisten zich presenteren. In het bijbehorende ESEF Innovatietheater wordt een uitgebreid inhoudelijk congres- en seminarprogramma samengesteld waar de bezoeker wordt bijgepraat over productontwikkeling en –innovatie. De Jaarbeurs Utrecht is van 13 tot en met 16 maart 2012 het toneel van de vakbeurs.

Ook voor deze editie wordt nauw samengewerkt met een groot aantal partners zoals onder andere de Nevat, de Koninklijke Metaal Unie, het Aluminiumcentrum, de NEVI en het NRK. Naast de realisatie van een aantal themapaviljoens, wordt in samenwerking met de partners ook het inhoudelijk programma vormgegeven.

De voorbereidingen voor ESEF zijn in volle gang. Iets minder dan een half jaar voor beurs is de halbezetting al op het niveau van editie 2010. Irma Snieders, sales en accountmanager van ESEF zegt: “Hal 1, de hal met systemen, modules en metaalproducten, is nagenoeg uitverkocht. Ook de animo voor hal 3 met de sectoren metaal- en kunststof- en rubbertechnologie is fors gestegen ten opzichte van 2010. Er is een groot aantal bedrijven teruggekomen in vergelijking met vorige editie. Met name in de sectoren grondstoffen en materialen en oppervlaktetechnologie is een gezonde groei te zien. In verband met de animo vanuit de markt is het vloeroppervlak in hal 3 extra uitgebreid.”

Zuliefertreffen ESEF 2012
Na het succes van het Zuliefertreffen ESEF 2010, gaat ESEF verder met het Duits inkoopprogramma. Duitse OEM’s worden uitgenodigd om tijdens de ESEF beurs kennis te maken met de top van de Nederlandse toeleverindustrie, om zo aanknopingspunten voor een mogelijke samenwerking te verkennen.

Project manager Frank Klein Tank legt uit: “Zo werkt het. De Duitsland-specialist, Gateway to Germany, brengt in opdracht van VNU Exhibitions Europe de concrete toeleverbehoefte van een groot aantal Duitse industrieconcerns in kaart. Vervolgens worden de Nederlandse toeleveranciers, op basis van behoeften en competenties, aan de Duitse OEM’s voorgesteld. De Duitse OEM’s geven aan met welke Nederlandse toeleverancier zij aanknopingspunten voor toekomstige samenwerking zien. Door vraaggestuurde uitvoering nodigen de Duitse inkopers feitelijk de Nederlandse toeleveranciers uit voor een kennismakingsgesprek, waardoor de kwaliteit van de gesprekken vergroot wordt. De kennismakingsgesprekken zullen tijdens de ESEF plaatsvinden.”

ESEF Awards
Veel aandacht voor innovatie is er ook op de eerste beursdag tijdens de uitreiking van de ESEF awards. Deze bestaat uit drie vakprijzen in de categorieën ‘Engineering & Design’, ‘Best Supplier’ en ‘Innovatieve Materiaaltoepassing & Innovatieve materialen’. Naast deze drie prijzen wordt de ‘Made in Holland Award’ vergeven, voor de beste innovatie van Nederlandse bodem. Exposanten van ESEF 2012 kunnen zich nog tot en met vrijdag 11 november inschrijven voor de awards.
 
Behalve de vakprijs is er ook een publieksprijs. De inzendingen worden beoordeeld op mate van innovatie, marktwaarde, business potentieel en functionaliteit. Alle winnaars worden bekendgemaakt op de eerste beursdag. Inschrijven voor de ESEF Awards kan via www.esef.nl/awards. Hier is ook meer informatie te vinden over de spelregels en beoordelingscriteria. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven