Ga naar hoofdinhoud

Ingenieurs terug naar de technische sector

Croon Elektrotechniek en Delft TopTech, de School of Executive Education van de TU Delft, gaan ingenieurs die niet meer in de technische sector werkzaam zijn en geïnteresseerd zijn in een technische functie op HBO/WO-niveau bij Croon opleiden. Het bedrijf heeft, net als veel andere in de technische sector, moeite om geschikte kandidaten te vinden voor technische functies. Op deze manier verwacht Croon zijn behoefte aan hoger opgeleide technici in te vullen. De samenwerkingsovereenkomst voor dit opleidingsprogramma wordt vandaag ondertekend.

In Nederland kiezen te weinig mensen voor een opleiding tot en carrière als ingenieur om in de vraag van het bedrijfsleven te voorzien. Veel ingenieurs kiezen na hun technische opleiding voor een carrière als bijvoorbeeld consultant. “We zijn de eerste werkgever in Nederland die werkt maakt van het werven van ervaren werknemers met interesse in een nieuwe technische functie” zegt Frank Schoof, manager HRM bij Croon.

“Ons bedrijf is verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische installaties in duizenden gebouwen, schepen, industriële complexen en andere projecten. Daar werken zo’n 2000 vakmensen aan. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we een toenemende behoefte aan technici op HBO/WO-niveau. Met dit programma hopen we zo’n 30 van deze technici te werven.”

Hoger opgeleide technici
Paul Althuis, directeur van Delft TopTech: “Op dit moment is er een duidelijke maatschappelijke beweging die er op gericht is dat mensen langer actief doorwerken. Dit initiatief sluit daar op aan. Daarnaast draagt de TU Delft graag bij aan een oplossing van het tekort aan hoger opgeleide technici. Daarom zijn we enthousiast over deze samenwerking met Croon, die dit tekort op een vernieuwende manier wil aanpakken.”

Werving van start
Het wervingstraject start in december 2012. De aanvang van de opleiding staat gepland voor maart volgend jaar. Het E-College van Croon verzorgt de werving en opleiding. Het lesprogramma wordt verzorgd door de TU Delft. In het gezamenlijke traject zullen kandidaten worden geselecteerd en opgeleid voor technische functies op HBO/WO-niveau bij Croon. Met de aanpak geeft Croon invulling aan kennismanagement en personeelsbeleid dat gericht is op een continue ontwikkeling van zijn medewerkers.

Meer sectoren
De samenwerking met Croon past uitstekend binnen het Professional Engineering Programme dat Delft TopTech, de School of Executive Education van de TU Delft, ontwikkelt. Het is er op gericht kandidaten die in potentie gekwalificeerd zijn vanuit andere werkvelden te laten terugkeren naar de techniek. Naast het programma voor de sector Elektrotechniek dat met Croon is ontwikkeld, worden binnenkort programma’s voor Mechatronica en Werktuigbouwkunde uitgerold. De opleidingen beslaan 20 dagen in de loop van twee tot drie maanden en vergen daarnaast zo’n twintig dagen zelfstudie. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven