Ga naar hoofdinhoud

Infrastructuur en energiebesparing zorgen voor groei grote AC Drives

Tijdens de turbulente economie van 2009 kende de wereldmarkt voor draaistroom-aandrijvingen met hoog vermogen maar een kleine terugval. Marktonderzoekbureau ARC Advisory Group verwacht dat deze markt in de periode 2009 tot 2014 een gezonde groei zal doormaken. Volgens een recente studie van het bureau zal de ontwikkeling van de infrastructuur in ontwikkelde en zich snel ontwikkelende economieën blijven doorgaan aangezien een significant deel van stimuleringsfondsen van de overheid naar deze sector stroomt.

Als de economie zich blijft herstellen, zal de globalisering leiden tot meer investeringen in verschillende industrieën, bijvoorbeeld in de olie en gas, water en afvalwater, elektriciteits-opwekking, gebouwenautomatisering en de mijnbouw. De belangrijkste drijfveer is de vraag naar meer energiebesparing

Van alle automatiseringsproducten hebben grote AC drives een unieke positie omdat ze voldoen aan de behoefte aan zowel meer automatisering als directe energiebesparing. Dit zijn twee kritische factoren om industrieën te laten overleven in de wereldwijde economie”, aldus de belangrijkste auteur van High Power AC Drive Worldwide Outlook.

Infrastructuur
De globalisering heeft een grote vraag gecreëerd naar moderne infrastructuur, met name in zich ontwikkelende economieën. Systemen voor luchthavens, spoorwegen, uitbreiding van het openbaar vervoer en de aanleg van nieuwe wegen leiden tot een groeiende vraag naar producten uit de mijnbouw en de metaal-, cement-, glas, olie- en gasindustrie. Zich ontwikkelende economieën weten dat hun huidige infrastructuur een belangrijke flessenhals is voor continuïteit van een snelle economische groei. Automatisering is essentieel voor elke ontwikkeling in en het gebruik van infrastructuur, en AC drives met hoog vermogen behoren tot de kritische componenten in deze investeringen.

In de meeste landen stimuleert de overheid bedrijven om energie besparende maatregelen te nemen. Behalve dat ze verschillende wegen volgen om hun energiebronnen veilig te stellen, bieden overheden ook aantrekkelijke bonussen voor energiebesparingen, zoals belastingvoordelen en compensatie voor CO2-uitstoot.

Regionale scenarios De groei in zich ontwikkelende economieën zal in het tijdvak waarop de studie betrekking heeft naar verwachting doorgaan. Wel wordt verwacht dat de groei sterk zal variëren per land en regio en daarmee een afspiegeling is van verschillende begincondities, externe invloeden en politieke reacties.

De studie betreft hardware, software en dienstverlening voor AC drives en omvat de midrange (41 kW – 200 kW), high-end (201 kW -600 kW) en mega (>600 kW) segmenten. Behalve een kwantitatieve bepaling van de markt voor grote AC drives biedt het rapport een analyse van de markt en strategieën van belangrijke leveranciers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven