Ga naar hoofdinhoud

In memoriam Dick Huijgen

Heden bereikte ons het bericht dat Dick Huijgen, voormalig eigenaar en oprichter van Hydraudyne, op 5 januari is overleden. Zijn kennis, ervaring, enorme inzet en kwaliteiten vormden een sterke basis voor het huidige Bosch Rexroth BV. Ook na zijn vertrek bleef hij een belangrijke impuls geven aan het innovatieve en technologische karakter van de onderneming.

Dick Huijgen werd in 1923 geboren in Utrecht. Na de MULO volgde hij verschillende HBO-studies. Daarna werkte hij bij ATO (dochterbedrijf van de NS) en daarna bij Machinefabriek Baghuis in Best.

Op 1 oktober richtte hij samen met Joop van As in de brandweerkazerne van Boxtel de VOF Hydraudyne op. Dick Huijgen was mededirecteur van Hydraudyne van 1954 tot aan zijn pensioen in 1985. De eerste opdracht van 237 gulden haalden ze overigens al op 8 juli (Huijgen’s verjaardag) binnen.

Erkenning

In december 1981 ontvangt Dick Huijgen de prijs van het Nederlands Centrum van Directeuren. De prestigieuze NCD prijs wordt eens per twee jaar toegekend aan een persoon die zich heeft onderscheiden door excellent ondernemerschap. In 1985 legde hij zijn directiefunctie neer en werd hij benoemd tot commissaris van Hydraudyne Beheer.

De kracht van Dick Huijgen was om goed te kunnen delegeren en open te staan voor vernieuwingen. Hij stimuleerde de eigen inbreng van medewerkers waardoor hun talenten aan de oppervlakte kwamen, wat vaak tot heel bijzondere prestaties leidde.

De plechtige uitvaart vindt op 9 januari in besloten kring plaats.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven