Ga naar hoofdinhoud

Imtech winnaar Safe Maintenance Award

Imtech Industrial Services, onderdeel van Imtech Nederland BV, is op 19 april jongstleden in Antwerpen bekroond met de Safe Maintenance Award Benelux. Imtech was samen met vier andere vooraanstaande (intern)nationale bedrijven genomineerd.

“We werken er hard aan om het Imtech veiligheidsbeleid van hoog tot laag tussen de oren te krijgen,” aldus Ronald Rietdijk, QHSE manager bij de technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. “Hiervoor hebben we acht HSE-principes opgesteld, voor iedereen duidelijk en overal van toepassing.” Koos van Wanum, veiligheidsfunctionaris QHSE, vervolgt: “We betrekken diverse praktijkvoorbeelden in onze presentatie en die ervaring blijft hangen bij onze toehoorders, of het nou onze collega’s van de werkvloer zijn of de vakjury.”

Volgens de vakjury onderscheidt Imtech zich met haar korte en lange termijn aanpak voor veilig werken tijdens onderhoudswerkzaamheden. Imtech heeft hiermee een indrukwekkend visitekaartje afgegeven, aldus de vakjury. Recent heeft Imtech bijvoorbeeld een mijlpaal mogen vieren bij Shell Pernis. Imtech is daar nu al drie jaar lang ongevalsvrij gebleven. Het is het resultaat van hard werken aan cultuur, gedrag en trainingen met betrekking tot een strak veiligheidsbeleid.

Om de uiteindelijke winnaar te kunnen kiezen, moesten de genomineerden in 10 minuten tijd hun veiligheidsbeleid op overtuigende wijze presenteren. Voorafgaand diende nog een samenvatting van de meest recente VCA-P audit overlegd te worden. Alsmede een plan van aanpak voor de risicoanalyse.

De award is gekoppeld aan de campagne rond Veilig Onderhoud van OSHA, het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. Gelanceerd door Van Puijenbroek Textiel (VPTex) en Uitgeverij Industriële Pers (UIP) in samenwerking met het vakblad TIM.

De andere genomineerden waren overigens SPIE Nederland, Compressor Products International en Honeywell Scanning & Mobility.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven