Ga naar hoofdinhoud

Imtech neemt Trecom over

Imtech heeft bekend gemaakt dat het de industriële automatiseringsspecialist Trecom overneemt. Trecom heeft circa twintig medewerkers en draait een omzet van ruim twee miljoen euro op jaarbasis. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel en maakt het mogelijk dat Imtech haar positie op de internationale markt van procestechnologie versterkt.

Industriële klanten wensen steeds vaker energie-efficiënte oplossingen, Imtech en Trecom spelen samen in op deze vraag en bieden duurzame totaaloplossingen aan. Ren van der Bruggen, CEO Imtech: ‘Imtech is mondiaal actief in hightech industriële droogoplossingen. Trecom levert het ‘automatiseringshart’ van deze oplossingen. Trecom en Imtech werken al decennia samen. Samen met Trecom kunnen we beter voldoen aan de grote vraag naar duurzame industriële automatiseringsoplossingen in de mondiale droogindustrie.’

Trecom, gevestigd in Amersfoort, is gespecialiseerd in complexe industriële automatiseringsconcepten voor machines en industriële productielijnen. Trecom bedenkt de besturingsfunctionaliteit, ontwerpt de complete software, verzorgt de elektrotechnische infrastructuur en integreert deze totaaloplossing in het productieproces van de klant. Hiertoe beschikt de onderneming over een brede variëteit aan logistieke software licenties.

Het aandeel Imtech sloot afgelopen dinsdag in Amsterdam op 27,66 euro.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven