Ga naar hoofdinhoud

Hyundai en Cummins samen in motoren voor grondverzet

Hyundai Heavy Industries en Cummins gaan in Daegu (Zuid-Korea) in een nieuwe fabriek samen motoren voor grondverzetmaterieel bou-wen. De bedrijven investeren ieder 33 miljoen dollar in de nieuwe joint venture Hyundai Cummins Engine Company. De productie in de nieuw te bouwen fabriek start in 2014. Per jaar zullen hier 50.000 motoren in de range van 150 tot pk 300 pk (112 kW tot 224 kW) worden gebouwd.

Se gezamenlijke fabriek garandeert Hyundai een stabiele levering van kwaliteitsmotoren voor zijn divisie Construction Equipment. De motoren zijn bedoeld voor Hyundai materieel dat wordt verkocht in Rusland, Midden-Oosten, Afrika en Zuidoost Azië.

De joint venture begroot voor 2014 een omzet van 282 miljoen dollar. In 2022 zou de omzet op 3,53 miljard dollar moeten liggen. De fabriek is dan goed voor 5300 arbeidsplaatsen.

Marktaandeel vergroten
Hyundai Cummins Engine Company zal aldus een belangrijke rol vervullen bij het vergroten van het wereldwijde marktaandeel van Hyundai Heavy Construction Equipment Division. Het bedrijf wil met een jaaromzet van 9,1 miljard dollar in 2016 tot de top drie van fabrikanten van grondverzet-materieel behoren. Dit jaar mikt men op 4,2 miljard dollar, een stijging van 14% procent ten opzichte van afgelopen jaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven