Ga naar hoofdinhoud

Hydrauliekpracticum ROVC vernieuwd

ROVC heeft afgelopen zomer de opleidingen binnen het traditionele vakgebied hydrauliek gemoderniseerd. De praktijkopstellingen voor hydrauliek zijn van de nieuwste technologie voor-zien. Hierdoor worden cursisten volgens de laatste technologische ontwikke-lingen opgeleid voor de praktijk.

Vanaf april heeft ROVC het hele hydrauliekpracticum onder de loep geno-men en diverse onderdelen vernieuwd. ROVC heeft bijvoorbeeld de slag gemaakt naar de integratie van CAN-bus. Dit maakt het mogelijk om de cursist kennis te laten maken met deze technologie, die steeds meer opkomt binnen het vakgebied.

Nico van Leeuwen, hoofd training en opleiding bij ROVC: “Investeringen in het technisch onderwijs vinden veelal plaats in de vakgebieden die zich snel ontwikkelen. Hydrauliek wordt gezien als een vakgebied waarbinnen de ontwikkelingen stil staan, maar niets is minder waar. Zo zijn de elektro-technisch bediende onderdelen al jaren gemeengoed, maar heeft de moderne bustechnologie inmiddels ook vaste grond onder de voeten. Binnen het technisch onderwijs zijn er weinig partijen die de investering in dit vakgebied aangaan, vooral door de hoge kosten die hiermee gemoeid zijn.”

Afgelopen zomer is het vernieuwde practicum in gebruik genomen binnen een aantal incompany trajecten. Ook de cursisten die in het najaar starten binnen de Scheepvaart & Offshore Academie en de avondopleidingen doen praktijkervaring op in deze practicumruimte binnen het Techcenter in Ede.

Het gehele aanbod van opleidingen gericht op hydrauliek is hier te vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven