Ga naar hoofdinhoud

Hydrauliekmarkt lijdt onder recessie

De wereldwijde economische situatie en de schuldencrisis in Europa hebben de investeringen in de Europese hydraulische apparatuur voor industriële en mobiele toepassingen verminderd. De beste manier om de onzekerheid in de markt weg te nemen, is het betreden van nieuwe eindgebruikersegmenten. Fabrikanten proberen extra eindgebruikers aan te trekken door de ontwikkeling van geïntegreerde hydraulische apparatuur die economisch, compact en gebruiksvriendelijk is.

Volgens een nieuwe analyse van Frost & Sullivan, European Hydraulic Equipment Market for Industrial and Mobile Applications, was de markt in 2011 goed voor een omzet van 11,54 miljard dollar, bij een basisgroei van 7,8% per jaar. Geschat wordt dat de markt in 2016 een omzet van 14,78 miljard dollar zal bereiken, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 5,1 procent.

Elektronica
De integratie van elektronica in hydraulische systemen heeft het toepassingsgebied uitgebreid tot markten zoals simulatoren voor de amusementsindustrie en sectoren binnen de hernieuwbare energie. De integratie zal de hydrauliek ook helpen om concurrentie van alternatieve technologieën zoals elektrische aandrijvingen af te wenden.

Elektronicaproducten zijn gebruiksvriendelijk en maken het makkelijker om hydraulische systemen te integreren in nieuwe applicaties voor de eindgebruiker. De integratie heeft ook de productportfolio’s van de huidige eindgebruikersegmenten uitgebreid. Klanten gebruiken graag geïntegreerde elektronica omdat deze multifunctionaliteit biedt.

Verder kunnen hydrauliekfabrikanten met geïntegreerde producten hun klantenservice verbeteren. Ze kunnen onderhoudscontracten aanbieden als onderdeel van de aankoop van het hydraulieksysteem en de kosten voor de installatie van apparatuur verlagen. Hierdoor kan de hydrauliekfabrikent ‘one stop shop’ worden voor inkoop en onderhoud voor de apparatuur.

Energie
Ook reageren fabrikanten van hydraulische apparatuur voor industriële en mobiele toepassingen op de vraag uit de markt naar hogere rendementen. Ze investeren meer dan 10% van hun omzet in R&D. In sommige productsegmenten, zoals kleppen en pompen, zijn fabrikanten bovendien druk bezig de levensduren van hun producten te verlengen naar meer dan een decennium.

Energetisch efficiënte hydraulische componenten zullen naar verwachting populair worden door strengere Europese rendementseisen en stijgende energiekosten. Om hun rendementen te verbeteren zullen eindgebruikers hun hydraulische componenten regelmatig vervangen, wat inkomsten uit de vervangingsmarkt genereert. Deze aanvullende inkomsten zorgen voor een verbetering van de vooruitzichten om de markt en helpen de aanbieders in deze moeilijke tijd zich te handhaven.

Wie geïnteresseerd is in meer informatie over dit onderzoek, kan een e-mail sturen naar Julia Nikishkina van het bureau. Foto: SAI.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven