Ga naar hoofdinhoud

Hydrauliek voor het goede doel

Op 9 juni 2011 is er weer een mogelijkheid om voor een goed doel geld bijeen te fietsen via de actie ‘Alpe d’HuZes’. Tijdens deze actie gaan fietsers, alleen of in een team, de Alpe d’Huez beklimmen in de strijd tegen de gevolgen van kanker. Ook Ivo Willemsen (foto), voorzitter van de Vereniging Platform Hydrauliek, zal met zijn team ‘7voorleven’ meefietsen, zijn doel is om zeven keer 7.000 Euro op te halen.

Eind november was in Amersfoort de eerste deelnemersbijeenkomst van deze sportieve actie. Voor het eerst was het nodig om een ochtend- én een middagsessie te houden om alle 1.200 deelnemers te kunnen ontvangen. Tijdens de twee inspiratiesessies werden lezingen gegeven door de voormannen Peter Kapitein en Coen van Veenendaal. Indrukwekkend en emotioneel werd duidelijk gemaakt waarom de actie zo hard nodig is. Het “opgeven is geen optie” kreeg een extra dimensie door de indrukwekkende verhalen van de deelnemers, toen de microfoon rond ging in de zaal. Er werd geconcludeerd dat Alpe d’HuZes eigenlijk helemaal niet over fietsen gaat, maar dat het draait om je belangeloos in te zetten voor de ander, die het veel harder nodig heeft.

Sponsorsessie
In de sponsorsessie in de middag legde Jurriaan Callenbach het sponsorprincipe van Alpe d’HuZes uit en alle hulpmiddelen die de deelnemers daarvoor aangereikt krijgen. Het belangrijkste middel daarbij blijven nog steeds de actie-pagina’s die de deelnemers zelf kunnen bewerken en waar sponsors via iDeal, een eenmalige machtiging of een factuur hun ondersteuning kunnen geven.

Zes keer de berg op
De bedoeling is om op één dag zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen, dit lijkt bijna een onmogelijke opgave. Toch lukte het in de jaren 2006 tot en met 2010 al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. In 2010 werd een recordbedrag van 12 miljoen Euro opgehaald. Het doel voor 2011 is om het recordbedrag van 2010 te verpulveren voor de strijd tegen de gevolgen van kanker. Klik hier voor meer informatie over deze actie. Daar vindt u ook de persoonlijke motieven van de voorzitter van het Platform Hydrauliek.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven