Ga naar hoofdinhoud

Hydac neemt Hycom over

Hydrauliekspecialist Hydac uit Helmond heeft branchegenoot Hycom overgenomen. Hycom zal zelfstandig blijven opereren onder haar eigen naam en vanuit haar eigen standplaats Apeldoorn. De klantenkring van het bedrijf heeft de afgelopen jaren steeds meer een wereldwijd karakter gekregen, daardoor is de directie op zoek gegaan naar een sterke internationale partner. Die heeft zij gevonden in Hydac, een internationale onderneming die wereldwijd in meer dan vijftig landen eigen vestigingen heeft.

Hydac zocht specifieke kennis in de offshore- en marinebranche en in de luchtvaart, aldus CEO Thomas Kwaks. Hycom heeft onder meer testsystemen geleverd voor Airbus (foto). Voormalig eigenaar Wil Hoefakker blijft in de nieuwe opzet verbonden aan het bedrijf als technisch directeur. Ivo Beerling (in het verleden al werkzaam bij Hydac) en Dick de Winkel completeren het directieteam.

De combinatie Hydac/Hycom biedt een optimale wereldwijde service aan klanten met lokale ondersteuning in meer dan vijftig landen. Daarnaast biedt deze samenwerking een prima werkplek, vol uitdagingen voor pas afgestudeerden en ook stagiaires die zich willen ontwikkelen in hydraulische aandrijvingen ten behoeve van een internationale markt.

Hydac en Hycom
Hydac is met meer dan 6.500 werknemers wereldwijd een toonaangevend producent van hydraulische componenten, subsystemen en complete complexe gestuurde en geregelde systemen voor mobiele en stationaire applicaties. Het bedrijf combineert haar brede productfolio met meer dan veertig jaar ervaring in ontwikkeling, fabricage, verkoop en service in het vermogen om de meest uitdagende problemen op te lossen. De Nederlandse hoofdvestiging zit in in Helmond, de nevenvestigingen in Drachten en Dordrecht.

Hycom is een internationaal opererende leverancier met ruim zestig medewerkers dat hydraulische systemen ontwikkelt en bouwt ten behoeve van de industrie, offshore, maritiem, civiele werken en vliegtuigindustrie overgenomen. Bij het bedrijf worden applicatiekennis, innovatie en flexibiliteit ingezet bij het ontwerpen van complete en energiebesparende hydraulische aandrijfsystemen.

In het april-nummer van Aandrijftechniek vindt u een interview met Thomas Kwaks, directeur van Hydac Nederland, over deze overname.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven