Ga naar hoofdinhoud

40% brandstofbesparing met hybride-aggregaat

Bredenoord Aggregaten ontwikkelde, onder de noemer ‘Clear Concept’, een serie duurzame en efficiënte systemen voor opwekking van mobiele stroom. Onder ander is gekeken naar alternatieve brandstoffen, zo wordt synthetische GTL (Gas To Liquid) diesel als optie aangeboden. Ook is er naar andere omzettingstechnologieën gekeken en worden naast traditionele dieselmotoren, ook brandstofcellen, solartechnologie en accu’s ingezet.

Op het gebied van emissiereductie is tevens het nodige gebeurd. Bredenoord is al jaren bezig om aggregaten zo stil mogelijk te maken en is er ook een zelfreinigend roetfilter in eigen beheer ontwikkeld en patenteerd. Met deze ‘Clear Air’ filter wordt 99,9% van de roetdeeltjes afgevangen en naverbrand.

Volgens Marketing & New Business manager Margien Storm van Leeuwen zijn uit deze ontwikkelingen ondertussen enkele productlijnen ontstaan waarvan een van de laatste de hybride aggregaat ESaver is. De eerste tests met deze zogenoemde ESaver leverden een brandstofbesparing op van 40%.

Het volledig artikel vindt u in het december-nummer van Aandrijftechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven