Ga naar hoofdinhoud

Huisman levert 600 mt Pedestal Crane

Huisman Equipment heeft met succes de loadtesting afgerond van een nieuwe 600 meterton Pedestal Crane (kolomkraan) aan boord van de MPI Resolution, een schip dat is gebouwd voor de installatie van windturbines. De loadtest was de laatste stap voor oplevering van de kraan aan Centrica Renewable Energy Ltd en MPI Offshore Limited.

De kraan is bij Huisman in Schiedam gebouwd, geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en getest. Alleen de laatste loadtest heeft plaatsgevonden bij Keppel Verolme in Rozenburg. Dat de overdracht binnen vijftien maanden na ondertekening van de eerste overeenkomst heeft plaatsgevonden, is een mooie prestatie van alle betrokken partijen.

De 600 mt kraan is ontworpen voor de installatie van offshore windturbines en komt voort uit jarenlange ontwerp, constructie en service ervaring op het gebied van heavy lift installaties. Met de nieuwe kraan kan de MPI Resolu-tion grotere windturbine-onderdelen plaatsen voor Centrica, die het schip voor langere tijd chartert. Het verbeterde schip zal worden ingezet voor het installeren van turbines op het 270 MW Lincs windmolen project.

De combineert technische functies, zoals een elektrische frequentiegere-gelde aandrijving, een lage eigen massa en een kleine minimum radius. Daarnaast zijn de belangrijkste componenten, zoals de hijslieren, binnenin het gesloten kraanhuis geïnstalleerd. Dit biedt een goede bescherming tegen invloeden van buitenaf.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven