Ga naar hoofdinhoud

Huisman en Bakker Sliedrecht breiden samenwerking uit naar China

Huisman en Bakker Sliedrecht hebben aangekondigd de onderlinge samenwerking uit te breiden naar China. De productielocatie van Huisman in Fujian krijgt een speciaal uitgeruste werkplaats voor de productie van elektronisch geregelde aandrijfsystemen, onder leiding van Bakker specialisten. Voor Huisman betekent deze samenwerking een besparing op de totale kosten voor aandrijfsystemen, Bakker Sliedrecht schept de mogelijkheid om nog grootschaliger de Chinese markt te betreden.

De samenwerking zal richting de klant betekenen dat een ruimer totaalpakket aangeboden kan worden waarbij totaaloplossingen inclusief inbedrijfstelling vanuit één locatie realiseerbaar zijn. Huisman zal onder supervisie van Bakker Sliedrecht de productie verzorgen in combinatie met een gezamelijke inkoop waarbij het totale artikelbeheer op elkaar wordt afgestemd.

Het Product Data Management systeem (PDM) van Huisman zal worden gebruikt voor de gezamenlijke engineeringdata. Momenteel worden de diverse investeringen reeds gedaan om direct te starten met een volledig geoutilleerde werkplaats.

Over Huisman en Bakker Sliedrecht
Huisman is een wereldwijd opererende onderneming met ervaring in het ontwerpen en bouwen van kranen, pijplegsystemen en boorinstallaties voor on-en offshore bedrijven. De installaties, variërend van stand-alone tot hoogwaardige en geïntegreerde systemen, worden in eigen beheer ontworpen en gebouwd; van concept tot aan installatie. De activiteiten zijn verdeeld tussen de kantoren in Nederland, Brazilië, China, Tsjechië, Singapore en de Verenigde Staten en de productiefaciliteiten in Nederland, China en Tsjechië.

Als systeem integrator houdt Bakker Sliedrecht zich bezig met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van elektrotechnische installaties en systemen aan boord van schepen. Naast offshore en baggerschepen is Bakker Sliedrecht ook actief in andere maritieme sectoren zoals de , marine, onderzoekingsvaartuigen, koopvaardij, visserij en de binnenvaart. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven