Branche nieuws

Hoogelastische koppelingen KTR bij Elsto

Elsto Drives & Controls heeft het dealerschap verworven van de HE-serie BoWex-Elastic hoogelastische koppelingen van KTR. De koppelingen met genormeerde SAE-flensen zijn direct aan de verbrandingsmotor te monteren en zijn geschikt voor toepassingen waar een hoge elasticiteit een vereiste is. De HE-koppelingen hebben een hoog dempend vermogen, waarmee trillingen en eventuele uitlijnfouten kunnen worden opgevangen.

De koppelingsnaaf van deze elastische koppeling is gebaseerd op het standaard BoWex programma van KTR. De koppelingen zijn te verkrijgen met stalen of kunststof SAE aansluitflens, met as-as verbinding of in een gecentreerde uitvoering met cardanasaansluiting.

Elk type is, afhankelijk van het over te brengen koppel en de gewenste elasticiteit, leverbaar met elastomeerhardheden van 40, 50 of 65 Shore A. De typen HE1 en HE2 zijn leverbaar met flensafmetingen losneembare kunststof SAE flens, de modellen HE3 en HE4 met vaste stalen SAE-flens. Afhankelijk van het geselecteerde model variëren de koppels van 130 Nm tot 19.500 Nm.

Alle modellen koppelingen kunnen met Atex-certificering conform richtlijn 94/9/EC worden geleverd en mogen dan worden ingezet in explosiegevaarlijke omgevingen. Optioneel zijn volledig klantspecifieke elastische koppelingen te bestellen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven