Ga naar hoofdinhoud

Honeywell neemt Saia-Burgess over

Honeywell heeft Saia-Burgess Controls, leverancier van besturingssystemen, voor $ 130 miljoen overgenomen van Johnson Electric in Hongkong. De overname is een goede aanvulling op het programma intelligente gebouwbesturingen van Honeywell. Door de overname breidt Honeywell ook zijn positie op de energiemarkt in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland uit.

Saia-Burgess is leverancier van producten en oplossingen zoals programmeerbare besturingen, aanraakschermen, elektriciteitsmeters, tellers en timers voor gebruik in HVAC-toepassingen, systemen voor energiebeheer, machinebesturing en infrastructurele systemen.

Deze producten en oplossingen kunnen via verschillende technologieën worden uitgelezen en aangestuurd, onder meer via een webbrowser. Dit vereenvoudigt het beheer van gebouw en de automatisering voor bedrijven. De transactie zal naar verwachting eind januari 2013 na de gebruikelijke wettelijke beoordelingen worden voltooid.

Saia-Burgess Controls behaalde in het boekjaar 2011 (dat eindigt op 31 maart 2012) een omzet van $ 93 miljoen. Het bedrijf is gevestigd in Murten (Zwitserland) en heeft meer dan 300 medewerkers. Het heeft klanten in heel Europa via een netwerk van eigen vestigingen (onder meer in Gouda) en meer dan 500 system integrators. Het bedrijf zal worden geïntegreerd in de divisie commerciële besturingen van Environmental and Combustion Controls (ECC) van Honeywell.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven