Ga naar hoofdinhoud

HMS neemt Ixxat over

Het Zweedse HMS Industrial Networks heeft Ixxat Automatisierung overgenomen, fabrikant van communicatietechnologie voor industriële automatisering, engineering en automotive industrie. De producten en diensten van Ixxat vormen een goede aanvulling op de activiteiten van HMS, dat vooral bekend is van zijn Anybus communicatiekaarten voor netwerken. Ixxat heeft een goede positie op de Duitse markt voor automatisering en verstrekt daarmee de aanwezigheid van HMS in Centraal-Europa op de lange termijn.

Ixxat is bekend als fabrikant van communicatietechnologie voor netwerken op basis van CAN, EtherCAT, Powerlink en FlexRay. HMS is sterk in de markten voor Profibus, Profinet, DeviceNet en EtherNet/IP. Samen bieden de twee bedrijven het naar eigen zeggen meest uitgebreide en concurrerende portfolio van beproefde communicatietechnologieën voor de industriële automatisering.

Ixxat en HMS
Ixxat levert software en hardware oplossingen voor CAN, diverse industriële Ethernet-standaarden, IEEE 1588, FlexRay en LIN. De zowel standaard als aangepaste hardware componenten worden gebruikt voor embedded subsystemen en volledige geïntegreerde systeemoplossingen voor diverse markten, zoals industrie, medische toepassingen, energie en automotive.

Ixxat heeft kantoren in de VS en Frankrijk en distribueert haar producten via een netwerk van distributeurs in 25 landen, waaronder Twincomm in Nederland.

HMS Industrial Networks is fabrikant van producten voor industriële communicatie. De onderneming ontwikkelt en produceert oplossingen voor het koppelen van automatiseringsapparatuur voor industriële netwerken en verkoopt haar producten onder de namen Anybus en Netbiter

Ontwikkeling en productie vindt plaats in het hoofdkantoor in Halmstad. De onderneming met heeft dochterondernemingen in negen landen en nog meer distributeurs, waaronder Hescon in Nederland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven