Branche nieuws

High Tech Ontdekkingsroute in drie regio’s

Op zaterdag 1 juni opent een groot aantal technologiebedrijven en kennisinstellingen in de regio’s Eindhoven, Twente en Delft zijn deuren voor het grote publiek. Vorig jaar vond de High Tech Ontdekkingsroute voor het eerst plaats in de Brainport regio als onderdeel van de Dutch Technology Week. FME zorgt dit jaar voor uitbreiding van de High Tech Ontdekkingsroute naar regio’s Twente en Delft, in samenwerking met Brainport Development en ING.

Volgens FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming is dit een eerste stap naar een landelijke open dag van technologische bedrijven. Door de deuren te openen, kan iedereen ervaren welke innovatieve producten in Nederland worden gemaakt. Veel mensen weten niet dat technische uitvindingen uit Nederland de hele wereld over gaan.

ING beschouwt technische innovatie als een belangrijke aanjager van de Nederlandse economie. Innovatie stelt ons onder meer in staat om efficiënter te produceren en om buitenlandse markten te veroveren.

Achter de schermen
De deelnemende technologiebedrijven en kennisinstellingen in drie genoemde regio’s bieden op 1 juni een kijkje achter de schermen. Waar deuren normaal gesloten blijven, krijgen bezoekers nu rondleidingen, toegang tot onderzoekslaboratoria en clean rooms. Ook kunnen ze door middel van proeven om techniek zelf ervaren.

De ontdekkingsroute past in het kader van de tweede Dutch Technology Week (DTW), die van 31 mei tot en met 7 juni 2013 wordt georganiseerd. Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen tijdens deze week ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Partners in de Dutch Technology Week zijn onder meer Philips, VDL, ASML (foto), DAF Trucks, Vanderlande Industries, NXP Semiconductor, TNO en FEI Company.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven