Branche nieuws

Hiflex breidt programma flink uit

Hiflex Automatiserings-techniek heeft het leveringsprogramma de laatste maanden fors uitgebreid. In mei is men gestart met het programma van Invertek frequentie regelaars. In dezelfde maand heeft Hiflex de vertegenwoordiging gekregen voor Seneca remote CAN I/O.

Als antwoord op de toenemende vraag naar eenvoudige en snel in bedrijf te stellen frequentieregelaars is Hiflex (in overleg met partner Hitachi) een samenwerkingsverband aangegaan met de Engelse fabrikant van frequentieregelaars Invertek. Het aanbod IP55 regelaars en de prijsstelling hebben een rol gespeeld bij de keuze voor het merk. De Hitachi regelaars blijven gewoon bij Hiflex leverbaar. Invertek werd al door derden verkocht.

Mitsubishi
Behalve voor Hitachi en Invertek heeft Hiflex de vertegenwoordiging verkregen voor het Factory Automation programma van Mitsubishi. Met dit programma gaat het bedrijf zich richten op systeem integratie.Met de vertegenwoordiging voor het Factory Automation programma van deze Japanse fabrikant (PLC’s, regelaars,servo, HMI en robots) gaat Hiflex zich richten op systeem integratie. Dit pakket zal worden aangeboden naast de bestaande vertegenwoordiging, Koning en Hartman

Seneca CAN Remote I/O

Hiflex heeft de laatste jaren veel vraag heeft gekregen naar remote I/O ten behoeve van CAN systemen. Om een invulling te kunnen geven aan deze vraag heeft het bedrijf de samenwerking gezocht met een leverancier die hierin is gespecialiseerd. Sinds 1 mei heeft Hiflex de vertegenwoordiging voor Nederland van de Seneca Remote I/O systemen (foto).

Dit programma sluit goed aan op het programma Exor HMI-systemen met ingebouwde IEC1131 PLC. Seneca maakt tevens gebruik van de PLC-techniek van Exor in haar IEC1131 PLC op basis van CoDeSys. De samenwerking tussen deze ondernemingen krijgt nu dus ook in Nederland gestalte. De CAN Remote I/O systemen vinden onder meer toepassing in de automobielindustrie, inpakmachines, voedingmiddelenindustrie, assemblagelijnen en medische industrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven