Ga naar hoofdinhoud

HBO-opleiding Mechatronica een feit

Branchevereniging Feda en de vier samenwerkende HBO-instellingen Avans, Fontys, Saxion en De Haagse Hoge-school zijn verheugd met de accreditatie van de opleiding Mechatronica. De nieuwe opleiding, tot stand gekomen dankzij een nauwe samen-werking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen, gaat komend studiejaar van start.

Mechatronicaspecialisten zijn in staat de drie disciplines werktuigbouw, elektronica en informatica te koppelen. Met de toenemende vraag en de behoefte vanuit het bedrijfsleven aan mechatronische talenten is een baangarantie voor afgestudeerde ingenieurs op dit terrein al bijna een feit. De eis van de minister van onderwijszaken zorgen voor regionale inkleuring en aandachtsgebieden per regio is met locaties in de technische sterke regio’s als Enschede, Breda, Delft, Eindhoven en Venlo ingewilligd.

Feda-directeur André Braakman is er van overtuigd dat Nederland hierdoor in de toekomst kan beschikken over goed geschoold, multidisciplinair, vakbekwaam personeel. Met de accreditatie van deze opleiding draagt de sector een steentje bij aan de kennisinfrastructuur in Nederland.

Volgens de deelnemende HBO-instellingen verlopen de inschrijvingen voor komend schooljaar positief. Wanneer in september per locatie dertig studenten aan de opleiding Mechatronica deelnemen, is de branche in het gunstigste geval over vier jaar 150 mechatronica engineers rijker. (foto: Festo)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven