Ga naar hoofdinhoud

HBM Benelux verhuisd naar Waalwijk

Hottinger Baldwin Messtech-nik (HBM), producent van meet-opnemers, elektronica voor signaalverwerking, data-acquisitie systemen en meet-software, is verhuisd naar Waalwijk. In het nieuwe onderkomen zijn de verkoop- en serviceorganisatie uit Tiel en de R&D- en enginee-ring-activiteiten uit Dongen bij elkaar gebracht. HBM Benelux was vanaf 2001 in Tiel gevestigd. De activiteiten in Dongen werden in 2009 onderdeel van HBM door de overname van de Genesis HighSpeed productlijn voor supersnelle data-acquisitie en transient recording.

HBM, een volledige dochter van Spectris, is al zestig jaar aanbieder van weeg-, meet- en testapparatuur. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren ook ontwikkeld tot aanbieder van apparatuur en software voor data-acquisitie. Het bedrijf levert complete oplossingen -van sensor tot en met software- voor industriële processen en testlaboratoria. De systemen worden onder meer gebruikt in onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, in de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en in de agrarische sector.

HBM biedt wereldwijd werkgelegenheid aan 1500 mensen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt. R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darm-stadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft de onderneming 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkoop-partners in nog eens veertig landen.

In de nieuwe vestiging in Waalwijk werken zo’n 35 medewerkers, die zich bezighouden met sales, service en engineering. In de Benelux mag HBM gerenommeerde onderzoeksinstituten, machinebouwers en bedrijven uit de vliegtuigbouw en de automobielindustrie tot zijn klanten rekenen.

“De verhuizing heeft geen gevolgen voor de personele bezetting”, legt Peter van Spaandonk, area manager Benelux uit. ”Een gezamenlijke huisvesting is uit efficiency oogpunt zinvol is, bovendien liep een van de huurcontracten af. In het nieuwe pand hebben we bovendien betere faciliteiten voor het geven van trainingen en demo’s aan klanten en prospects.”

HBM Benelux is nu te vinden aan Schutweg 15a, 5145 NP Waalwijk, tel.: (0416) 28 60 40, fax (0416) 28 60 43, e-mail info@bnl.hbm.com.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven