Ga naar hoofdinhoud

Halstrup-Walcher breidt portfolio uit

Halstrup-Walcher (in Nederland vertegenwoordigd door Elme-kanic) en Sick zijn het eens geworden over de overgang van de Hiperdrive positioneeraan-drijvingen van Sick-Stegmann naar Halstrup-Walcher. Tevens heeft het bedrijf uit Kirchzarten de positioneeraandrijvingen voor de HVAC- en ventilatiemarkt van het in zwaar weer verkerende Zwitserse Newenta.

De overgang van de Hiperdrive aandrijflijn past in de filosofie van beide ondernemingen. Halstrup-Walcher levert een breed aanbod van positio-neeraandrijvingen met hoog koppel en goede prestaties. Sick wil zich toeleggen op het aanbieden van een breed programma sensoren.

De overname van de Hiperdrive activiteiten (verstelaandrijvingen als vervangers van handwielen) betekent voor bestaande klanten continuïteit van de beschik-baarheid van deze productlijn. De nieuwe eigenaar heeft aangekondigd de serie zelfs nog te zullen uitbreiden. Zo zal in de nabije toekomst de door veel klanten gewenste Ethernet-interface beschikbaar komen.

Positioneersystemen voor verstellingen zijn al lange tijd een van de pijlers van het bedrijf. Met de toevoeging van de Hiperdrive kan Halstrup-Walcher nu hogere koppels en vermogens aanbieden. De serie omvat drie typen met daarbij passende hubs die via een bussysteem communiceren met bovenliggende besturingen (foto). Ook deze hubs vormen een uitbreiding van het productportfolio.

HVAC en ventilatiemarkt
De onderneming uit Kirchzarten heeft een tweede lacune in het programma opgevuld door de overname van de verstelaandrijvingen van Newenta. Waar in bijvoorbeeld ventilatie- of airconditioningsystemen tot nu toe alleen drukmeters van Halstrup-Walcher werden gebruikt, kan het merk nu ook klepaandrijvingen aanbieden. de servomotoren worden aangeboden onder een dak. De merknaam Newenta zal hierbij gehandhaafd blijven.

Met deze overname versterkt de ondernemingen in Kirchzarten haar positie in een marktsegment waarvoor ze al decennia drukmeetomvormers produceert. Deze spelen in de HVAC- en clean room technologie spelen een belangrijke rol. Op basis van de gemeten drukken worden actuatoren aangestuurd. Met de van Newenta overgenomen verstelaandrijvingen voor lucht- en watertoepassingen en voor brandkleppen kan men nu een complete productlijn aanbieden.

Ook voor deze productlijn geldt, dat bestaande afnemers van deze verstelaan-drijvingen kunnen rekenen op continuïteit van beschikbaarheid en verdere uit-breiding van het programma.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven