Ga naar hoofdinhoud

Grote vraag noopt FMB tot uitbreiding

Het herstel van de economie in de machinebouw heeft ook effect op de Zuliefermesse Maschinenbau FMB 2011. Organisator Clarion Survey mocht een record aantal boekingen noteren. De vak-beurs voor de machinebouw wordt gehouden in samen-werking met het innovatie-netwerk OWL Maschinenbau. Het evenement vindt plaats van 9 tot 11 november 2011 in de hallen 20 en 21 van het Messezentrum Bad Salzufeln, ruwweg halverwege Dormund en Hannover.

Survey Clarion was verrast door de reacties van de exposanten van de vorige editie. de situatie. “De vraag naar meer expositieruimte door individuele exposanten en nationale paviljoens van grote organisaties en industriële regio’s is voor ons een bewijs dat de acceptatie van FMB blijft groeien,”, aldus directeur Horst Rudolph van Clarion Survey.

Succesformule
De FMB is gebaseerd op een formule die sinds 1995 een succes is gebleken voor een vakbeurs voor de meubelindustrie en interieurbouw in het oostelijk deel van de bondsstaat Westfalen. De organisator heeft de formule ook al toegepast in Italië, Spanje, Rusland en China. Het concept lijkt overigens verdacht veel op de formules die Evenementenhal en Easyfairs hanteren. Er gelden een paar basisregels:

  • het business to business event is uitsluitend toegankelijk voor makers en beslissers
  • de tentoonstelling is regionaal van karakter en bedoeld voor machine-bouwers. Dat regionaal moet u overigens ruim zien, want de exposantenlijst telt tal van multinationals en ook Nederlandse exposanten
  • transparante werksfeer zonder scheidingswanden, geen dure stands
  • uniforme, uit modules opgebouwde stands
  • dienstverlening in de vorm van zoals basisstandinrichting (verlichting, elektriciteit, vloerbedekking), receptie en garderobe, beveiliging, gratis parkeren en gratis toegang voor vakbezoekers.

Expositieprogramma
De exposanten presenteren de bezoekers een uitgebreid aanbod aan producten en diensten voor de industrie. De deelnemerslijst bevat onder meer aanbieders op het gebied van hydrauliek, pneumatiek, besturingen, sensoren, elektromechanische aandrijvingen, industriële elektronica, industriële informatietechnologie, montage- en handlingtechniek, laser- en plasmatechnologie, meet- en testtechniek, gereedschappen, materialen, microsysteemtechniek en rapid prototyping.

De verbindende schakel zal dit najaar ‘energie-efficiëntie in de mechanische engineering’ worden. Parallel aan de beursvloer wordt een EnergieArena opgezet, waarbij presentaties, discussies en de ontwikkeling van energie-efficiënte oplossingen voor de industrie en het bedrijfsleven centraal staan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven