Ga naar hoofdinhoud

Grote order Wärtsilä voor pijpenleggers

Wärtsilä heeft een grote order getekend om aandrijfsystemen voor zes nieuwe offshore pijpenleggers te leveren. De opdracht bestaat uit zes achtcilinder Wärtsilä 32 motoren, twee transversale boegschroeven, twee intrekbare boegschroeven en drie bestuurbare, uitneembare onderwater boegschroeven. Met name het gemak en de snelle wisseling van de uitneembare onderwater boegschroeven was een beslissende factor voor de klant.

De schepen worden gebouwd door IHC Merwede voor Subsea 7 en Seabras Sapura. De levering van de schepen staat gepland voor de eerste helft van 2015 en de tweede helft van 2016. Wärtsilä begint vanaf februari 2014 met de eerste leveringen, waarbij de volgende leveringen elkaar opvolgen met vier maanden interval.

Zowel Subsea 7 als Sapura Kencana bezitten al schepen met vergelijkbare geïnstalleerde aandrijfsystemen van Wärtsilä. Het Finse concern heeft een langdurige relatie met IHC Merwede. Ook heeft men een bestaand wereldwijd contract met Subsea 7 voor service en reserveonderdelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven