Ga naar hoofdinhoud

Grote motoren voor betere volksgezondheid

Regal heeft zeven grote elektromotoren geleverd voor een nieuw afvalwaterpompstation in Alexandrië, de tweede stad van Egypte. Het nieuwe pompstation is onderdeel van een ambitieus programma van de nationale overheid om na de watervoorziening ook het afvalwaterbeheer drastisch te verbeteren. Om aan de eisen te voldoen, heeft de fabrikant de nodige aanpassingen aan haar ‘standaard’ hoogspanningsmotoren doorgevoerd.

Egypte werkt aan een groot programma om de infrastructuur voor haar afval- en leidingwater te vervangen. Met de verbeterde infrastructuur wil de overheid de snelgroeiende bevolking met haar verstedelijking en industrialisatiebijhouden.

Nadat de meeste gemeenschappen een betere watervoorziening hadden gekregen, kwam de focus op het afvalwater en de riolering te liggen. Momenteel is slechts ongeveer een derde van de bevolking op de riolering aangesloten, waardoor problemen met ziekten en kindersterfte aanhouden.

Afvalwaterpompstation voor Alexandrië
Het officiële inwoneraantal van Alexandrië, de tweede stad van Egypte, bedraagt 4,1 miljoen mensen. De stad een centrum voor transport, handel en toerisme is (goed voor circa 80% van de im- en export), De stad is tevens een belangrijk industrieel centrum, waar de voornaamste aardgas- en olieleidingen vanuit Suez liggen. De werkelijke bevolkingsgrootte is daarom waarschijnlijk veel hoger.


Regal heeft zeven grote elektromotoren geleverd voor een nieuw afvalwaterpompstation in Alexandrië.

Voor een nieuw afvalwaterpompstation in Alexandrië heeft Regal zeven grote elektromotoren geleverd . De eerste serie is medio 2012 verzonden, de tweede vertrekt in december. Het gaat om hoogspanningsmotoren met bouwgrootte 800 uit de HAA-serie. Dit is een ‘standaard’ motorenserie maar door het ontwerp zijn ze gemakkelijk aan de specifieke eisen van een project aan te passen.

Speciale uitvoering
Normaliter gaat het om 2- tot 12-polige uitvoeringen, maar voor Alexandrië is een 14-polig ontwerp gebruikt. De opvallendste aanpassing voor dit project is echter dat de motoren verticaal worden gemonteerd, met de as omlaag en het pomprad direct erop. Dit leidde tot aardig wat modificaties aan onder meer lagers en ophangpunten.

De motoren zullen relatief langzaam en vaak lang achtereen draaien, wat een probleem is omdat de directe geforceerde luchtkoeling waarschijnlijk niet goed werkt in zo’n warm klimaat. Regal heeft diverse opties voor de koeling en de nodige ervaring met installaties in warme omgevingen. Uiteindelijk is gekozen voor een aangedreven luchtkoeling, die degelijk en gemakkelijk te onderhouden zal zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven