Ga naar hoofdinhoud

Grootste opdracht ooit voor Imtech

Technisch dienstverlener Imtech heeft een contract getekend met LasPalms voor de verdere realisatie van het avonturenpark Adventure World Warsaw in Polen. Het gaat om het complete projectmanagement, alle technische oplossingen en civiele constructie, inclusief het management van be-trokken onderaannemers. De totale order komt uit op 680 miljoen euro, de grootste opdracht aan Imtech ooit.

Het nu getekende contract vertegenwoordigt een waarde van 620 miljoen euro. De technisch dienstverlener was echter in een eerste fase van het park al betrokken bij de aanleg van de technische infrastructuur en bij diverse duurzaamheidsprojecten, samen goed voor een opdrachtsom van 60 miljoen euro.

Het projectplan is ‘geboren’ in Nederland. Adventure World Warsaw, Huisman Heavy Construction Equipment en diverse Imtech-divisies (Nederland, Duitsland en Polen) hebben gemeenschappelijk een compleet uitgewerkt project(management)- en financieringsplan tot stand gebracht voor het eerste grootschalige avonturenpark in Centraal Europa. Bij de uitvoering zijn diverse Imtech-business units betrokken.


Adventure World Warschau vormt een belangrijke referentie voor Imtech, zowel in het managen van grote projecten als in de specifieke markt van avonturenparken.

Adventure World Warschau
Het park is ontworpen als een wereldklasse themapark en resort. Het biedt een mix van een themapark, Europa’s grootste indoor waterpark, een entertainmentdorp, hotels, restaurants en andere recreatievoorzieningen op één locatie. Het geheel omvat 240 hectare.

Onder de doorgang van een te realiseren Grand Resort Hotel komen miljoenen verwachte bezoekers samen op een centraal ontvangstplein. Deze kern van het park is een grootschalige markt met winkels, restaurants en specifieke attracties. Vanaf dit plein ontsluiten zich vijf themaeilanden met in totaal 25 attracties.

Hightech en groen
Imtech vervult de rol van ‘general contractor’ en verzorgt het complete projectmanagement voor de realisatie van het volledige park. Technisch gezien is het bedrijf verantwoordelijk voor alle technische oplossingen: energieopwekking, energiedistributie, elektrotechniek, lucht- en klimaat-techniek, (brand)beveiliging, ICT-oplossingen, sanitair, water(zuivering)oplossingen in alle gebouwen, restaurants en winkels. Imtech is tevens verantwoordelijk voor de volledige technische systeemintegratie van de 25 attracties.

Daarbij is er veel aandacht voor ‘groene’ oplossingen. Warmte wordt opgewekt door gebruik van biogas dat afkomstig is van een nabijgelegen waterzuiveringsbedrijf. Ook wordt gebruik gemaakt van van zonne-collectoren, waterbesparing en afvalwater (‘grijs’ water) voor de toiletten.

De energiebehoefte van het park kan nagenoeg volledigenwordt opgewekt uit een duurzame afval-/energiecentrale die al het afval van het park verbrandt en omzet in duurzame energie. Deze centrale krijgt een capaciteit van 120.000 ton per jaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven