Ga naar hoofdinhoud

Grootste laadschop ooit

Caterpillar heeft de grootste hydraulische laadschop voor de mijnbouw ooit ontwikkeld. De Cat 6120B H FS overtreft de Cat 6090 FS qua grootte. Dankzij hybride technologieën wordt het brandstofverbruik met 25 procent per ton verminderd. Dit werd mogelijk door gebruik te maken van hydrau-elektrische regeneratie technologieën en een energiemanagementsysteem.

De Cat 6120 H FS heeft een bedrijfsgewicht van 1270 ton. Het motorvermogen bedraagt 3360 kW. De al genoemde 6090 FS was met een gewicht van 1080 ton tot op heden de grootste mijnbouwshovel uit de range van Caterpillar. Met dit vermogen kan de laadschoppen hapjes van 46 m3 tot 65 m3 nemen, afhankelijk van de dichtheid van het materiaal.

Het energiemanagementsysteem maakt gebruik van grote condensatoren om de energie op te slaan, die vrijkomt tijdens het vertragen van draaibeweging en het omlaag komen van de giek. De opgeslagen energie helpt het hydraulische systeem schakelen wanneer de machine het piekvermogen vraagt, zoals tijdens de graafcyclus. De hybride technologie zoprgt voor een lange levensduur van de componenten. Modulaire systemen binnen de 6120B H FS zorgen voor een gemakkelijke toegankelijkheid en sneller onderhoud.


Het prototype van de Cat 6120 H FS is gebouwd in de fabriek van Caterpillar in South Milwauke, Wisconsin. Na uitgebreide tests zal de laadschop hier in productie worden genomen. Tegen die tijd zal Caterpillar ook meer details over deze gigant bekendmaken.

De fabrikant heeft een kort promotiefilmpje ontwikkeld, dat u onderstaand kunt bekijken. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven