Ga naar hoofdinhoud

Groeiende vraag naar efficiëntere persluchtapparatuur

Na een daling in 2009 vertoonde de Europese markt voor persluchtapparatuur een positieve groei in 2010 en 2011. De vooruitzichten van 2012 worden met name beïnvloed door de Europese schuldencrisis. Het resultaat is waarschijnlijk een afname van de groei maar wel een verhoging van de totale omzet. Volgens een nieuwe analyse van Frost & Sullivan, Analysis of the European Pneumatic Equipment Market, zal de omzet stijgen van drie miljard dollar in 2011 naar 4,38 miljard dollar in 2018.

De wereldwijde economische crisis en de schuldencrisis in Europa hebben een sfeer van onzekerheid geschapen, resulterend in een vermindering van investeringen in de komende twee jaar. De invloed van deze ontwikkelingen is belangrijk voor de korte en middellange termijn. Als de markt zich eenmaal herstelt, zullen de lange termijn investeringen naar verwachting toenemen.

Energetisch efficiënte apparatuur zal een belangrijk aandachtspunt worden om de groei in deze onzekere periode te ondersteunen. Er zal meer vraag zijn naar apparatuur met een hogere efficiëntie en geoptimaliseerd energieverbruik. Met energetische efficiëntere apparatuur kunnen eindgebruikers hun kosten aanzienlijk verlagen, in sommige gevallen tot wel 50%. Dit zal naar verwachting leiden tot een groeiende vraag bij aanbieders.

Meer elektronica
Willen Europese fabrikanten van persluchtapparatuur concurrerend blijven, dan zal de opkomst van elektronische en elektromechanische producten een belangrijke uitdaging zijn. Om de concurrentie van de elektronica-industrie tegen te gaan, zullen aanbieders hun persluchtapparatuur moeten voorzien van elektronica.

Een strategie voor nieuwkomers zou kunnen zijn om zich meer toe te leggen op maatwerk, terwijl gevestigde aanbieders zich kunnen richten op producten die toegevoegde waarde aan eindgebruikers bieden.

De toekomstige groei van de Europese markt voor persluchtapparatuur zal worden gestimuleerd door een grotere integratie met elektronica. Verbetering van het energetisch rendement, meer gebruik van ‘groene’ technologie, een grotere milieuvriendelijkheid en verbeterde veiligheid en regelmogelijkheden zullen van groot belang zijn voor het behoud van de markt op lange termijn.

Wie geïnteresseerd is in dit onderzoek kan een e-mail versturen met zijn of haar contactgegevens naar de afdeling Corporate Communications van het bureau. (foto: Atlas Copco)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven