Ga naar hoofdinhoud

Groei Duitse economie valt terug

De Duitse economie is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De groei lag daarmee lager dan in het eerste kwartaal, dat heeft het Duitse statistiekbureau vandaag gemeld. In die periode nam het bruto binnenlands product (bbp) van Duitsland met 0,5 procent toe. Het resultaat was wel iets beter dan verwacht.

Economen voorspelden gemiddeld een groei van 0,2 procent voor Europa’s grootste economie in het tweede kwartaal.

De Duitse economie groeide vorig kwartaal met 0,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011. In het eerste kwartaal bedroeg de groei nog 1,7 procent op jaarbasis.

De export en de uitgaven van consumenten leverden vorig kwartaal opnieuw een positieve bijdrage aan de economische groei. Dit compenseerde de daling van de investeringen.

Volgens econoom Aline Schuiling van ABN Amro tonen de cijfers aan dat Duitsland ‘zeker niet immuun’ is voor de crisis in de eurozone i. Ze wees daarbij de op de afnemende groei van de Duitse export en de productie van de industrie.

ING-econoom Carsten Brzeski wees op de orders voor de Duitse industrie uit andere eurolanden, die al het hele jaar afnemen: “Die tonen aan dat de eurocrisis Duitsland al heeft bereikt. Dat betekent weinig goeds voor de groei in de tweede helft van dit jaar.”
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven