Branche nieuws

Goede sfeer op Precisiebeurs

De redactie van AT-Aandrijftechniek bezocht op 2 december de Precisiebeurs in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Deze door het Mikrocentrum georganiseerde vakbeurs staat helemaal in het teken van nauwkeurige motion control, verspaning van componenten tot op de micrometer en ontwikkelingen in het nanobereik.

De Precisiebeurs 2009 was qua exposanten compleet uitverkocht. In totaal waren er 210 exposanten, verdeeld over 180 stands. Volgens Hans Houdijk, manager van de Precisiebeurs, zouden er verdeeld over de twee dagen zo’n 3000 bezoekers komen. Bepaald geen slecht getal voor een nichebeurs. Overigens blijft deze beurs in Veldhoven plaatsvinden, ondanks de wachtlijst voor exposanten. “Veldhoven ligt zeer gunstig voor de doelgroep,” legt Houdijk uit.

Flexibele piëzo-elementen
Tijdens de beurs gaven bedrijven, instellingen en universiteiten acte de présence. Een aantal bedrijven die producten maken voor klanten uit bijvoorbeeld de halfgeleiderindustrie gaven aan dat het qua werk weer langzaam aantrekt. “De grootste dip is voorbij,” hoorden we diverse keren. Eenzelfde geluid hoorden we vorige week ook al op de SPS/IPC/Drives in Neurenberg (D). Qua nieuwe ontwikkelingen zagen we onder andere piëzo-elementen van flexibele kunststof, actief bestuurde dynamische balancering en een meetmachine met een resolutie van 1 nanometer.


In Veldhoven was veel nauwkeurige motion control te zien, waaronder deze gantry-aandrijving van KML uit Oostenrijk (foto’s: Paul Quaedvlieg)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven