Ga naar hoofdinhoud

Geveke overgenomen door Nikkiso

Het Japanse industrieconcern Nikkiso heeft met de aandeelhouders van Geveke overeenstemming bereikt over de overname van Geveke BV. De overname is 29 juli formeel afgerond. Nikkiso neemt 100% van de aandelen over, die in handen zijn van ABN Amro Participaties en het management van Geveke. Geveke zal als zelfstandig bedrijf binnen de Nikkiso-groep blijven opereren.

Geveke is een industriële system integrator met het hoofdkantoor in Amsterdam. Naast het adviseren, leveren en onderhouden van een breed pakket aan technische producten van internationaal gerenommeerde fabrikanten, ontwerpt en produceert Geveke complexe turnkey packages inclusief commissioning en startup.

Geveke bestaat uit drie business units: Geveke Pompen, Geveke Persluchttechniek (foto) en Geveke Technical Solutions. Elke unit heeft een op afnemersgroepen afgestemd productaanbod, marktbenadering en serviceconcept. Geveke is actief over de hele wereld en heeft kantoren in Nederland, België en Zuidoost-Azië.

De omzet van Geveke bedraagt circa euro 61 mio.De managementstructuur van Geveke blijft gehandhaafd en de overname zal geen directe gevolgen hebben voor de medewerkers. Geveke heeft 240 medewerkers in dienst.

Nikkiso
Nikkiso is een Japanse beursgenoteerde onderneming en ontwikkelt en produceert industriële producten waaronder pompen, medische apparatuur en componenten voor de luchtvaartindustrie. In 2009 heeft Nikkiso de Duitse pompenproducent Lewa overgenomen, één van de principalen van Geveke.

De directie van Geveke ziet de overname door Nikkiso als een grote stap in de verdere ontwikkeling van de groep. Door het internationale netwerk van Nikkiso kan Geveke zijn klanten beter van dienst zijn in alle delen van de wereld. Daarnaast biedt het productenpalet van Nikkiso mogelijkheden voor verdere expansie van de activiteiten van Geveke.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven